logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Chcel som, aby Adrian zostal, aj som mu to povedal

Max Verstappen a Adrian Newey
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 5. 2024

V roku 2024 sa upiekol prestup storočia, keď Lewis Hamilton odmietol Mercedes a radšej sa upísal Ferrari. Po troch mesiacoch sa však možno dočkáme druhého prestupu storočia, keďže Adriana Neweyho po odchode z Red Bullu (podľa mnohých zdrojov) láka práve Ferrari. Aj keď Formula 1 nikdy nebola o jednej osobnosti, odchod geniálneho konštruktéra môže mať na Red Bull veľký vplyv. Každého v Miami tak, prirodzene, zaujímala reakcia Maxa Verstappena.

Holandský pretekár musí už niekoľko týždňov odpovedať na vytrvalé otázky novinárov, či by sme ho čoskoro mohli vidieť v inom tíme. Odchod Neweyho poriadne prilial olej do ohňa, keďže je to len pár týždňov, čo Max od svojho tímu žiadal pokoj na prácu a zachovanie personálneho statusu quo. Ani jedno z toho sa Red Bullu zatiaľ príliš nedarí.

„Samozrejme, že by som bol radšej, keby Adrian zostal. Presne to som mu aj povedal,“ vyhlásil Verstappen pre televíziu Sky, ktorý však svojmu dlhoročnému druhovi nič nevyčíta.

„Musíte urobiť to, čo považujete za najlepšie pre vás, pretože Formula 1 je tak trochu ako nádrž so žralokmi. Podľa mňa je veľmi dôležité, aby ste mysleli na seba a robili správne rozhodnutia pre vás a vašu rodinu. Z ničoho ho teda neobviňujem. Keď niekto chce odísť, tak nech ide a vydá sa za svojimi životnými cieľmi. To je podľa mňa absolútne v poriadku,“ povedal Max.

Aj keď má Verstappen podpísaný s Red Bullom dlhodobý kontrakt, ktorý ho má teoreticky udržať v tíme až do konca sezóny 2028, vábenie Mercedesu je vskutku intenzívne. Toto Wolff to na verejnosti neskrýva a kríza v Red Bulle ho za rokovacím stolom zásobuje ostrou muníciou. V súčasnosti však nemôže ponúknuť to najdôležitejšie – víťazné auto.

„Pre mňa to nie je o peniazoch,“ vyhlásil Verstappen, ktorý v súvislosti s možným odchodom neponúkol novinárom v Miami žiadne prelomové vyjadrenie. „Už teraz som veľmi spokojný s tým, čo mám v tíme. Na konci dňa je naozaj dôležité, aby ste mali najrýchlejšie auto a, samozrejme, dobré pracovné prostredie. Presne to žiadam a presne to aj dostávam. Keď som v správnom prostredí a máme najrýchlejšie auto, tak je to pre mňa celkom jednoduché.“

Fanúšikovia Red Bullu si nateraz môžu odfúknuť, aj keď v Maxových slovách cítiť drobné „ale“. Podľa jeho slov ho však odchod Neweyho neprinútil spochybňovať vlastnú budúcnosť v tíme. „Nie, v súčasnosti nie,“ vyhlásil Verstappen.

„Ako som už povedal, myslím si, že je dôležité mať vždy najrýchlejšie auto, pretože tak sa vám oveľa ľahšie rozhoduje, čo je pre vás najlepšie. Máme naozaj skvelú skupinu ľudí, o ktorých sa v tlači možno nehovorí dostatočne. Je to v poriadku, veď oni vedia, čo majú robiť. Vedia, akú majú hodnotu pre tím a akí boli dôležití pre náš úspech. Skrátka pokračujeme v práci,“ ubezpečil Max.

Súvisiace články

Diskusia