logo F1online.sk

Leclerc chvíľu premýšľal o pódiu, s piatym miestom je však spokojný

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 11. 2020

Po nie úplne vydarenej kvalifikácii odviedol Charles Leclerc v pretekoch opäť to, na čo sme zvyknutí, spoľahlivý výkon. Povinná jazda za cennými bodmi. Ferrari už asi nemôže dúfať, že sa mu podarí v pohári konštruktérov postúpiť vyššie, no Charles ešte môže obsadiť štvrté miesto v celkovom hodnotení.

„V jednom momente som pomýšľal aj na pódium. Napokon sa to nepodarilo, no boli sme blízko. Pri reštarte som sa na studených pneumatikách celkom trápil, potom ma Daniil predbehol,“ povedal Leclerc po pretekoch.

„Musím ešte dnešné preteky zanalyzovať… či sme mali prezuť na stredne tvrdé pneumatiky pri prvom pit stope, možno neskôr zastaviť po softy. Bližšie sa pozrieme na dáta, aby sme to zistili. Tím vidí celú situáciu, ja z auta takú možnosť nemám. Vždy je ťažké vedieť, ktorý ťah je ten správny. Najdôležitejšie však bolo na konci udržať za nami Péreza, keďže je to najbližší súper v šampionáte,“ povedal Leclerc.

Aj keď sa Leclercov nedeľný výkon asi nedostane na titulky, treba objektívne povedať, že to bolo od Monačan ďalšie spoľahlivé predstavenie. Po nie práve vydarenej kvalifikácii dokázal postúpiť vpred a počas celých pretekov si držal Daniela Ricciarda na dohľad. So svojim autom sa v posledných týždňoch dokáže vyrovnať Renaultom, McLarenom i Racing Pointom, no Ferrari to na zlepšenie šiestej pozície v pohári konštruktérov zrejme stačiť nebude.

„Bolo to celkom v pohode,“ stroho zhodnotil nedeľu vo svojej „kancelárii“ Leclerc. „V priebehu pretekov sme boli celkom konkurencieschopní. Na začiatku druhého stintu sme mali možno o trošičku lepšiu rýchlosť, než Daniel, no nie oveľa, určite nie dosť na predbehnutie. Pri reštarte som sa naopak trápil trochu viac, než on. Odviedol skvelú prácu. V každom prípade je to piate miesto, som spokojný.“

Súvisiace články