logo F1online.sk

Horner: Pérez by najradšej oznámil predĺženie zmluvy zajtra, no my sa neponáhľame

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala19. 4. 2024

Sergio Pérez sa vo štvrtok nechal počuť, že na prestupovom trhu s jazdcami sa všetko deje veľmi rýchlo, a tak by aj on najradšej čím skôr vyriešil otázku svojej budúcnosti. Christian Horner však odkazuje, že oni to vo vedení vidia inak. Mexičan ich ešte stopercentne nepresvedčil o tom, že by si ho mali ponechať v tíme.

Úvodné podujatia roka 2024 Sergiovi Pérezovi celkom vyšli. Red Bull by určite mohol byť spokojný s tým, že dvojka tímu predvádza, no očividne ešte nevládne stopercentné presvedčenie. Šéf tímu prezradil, že uzavretie jazdeckej otázky je pomerne ďaleko.

“Obávam sa, že nie sme veľmi blízko,” uviedol Christian Horner v piatok. “Je neskutočné, že sme na piatych pretekoch a už sa tak rozoberajú jazdci a budúci rok. My sme však v situácii, keď sme veľmi spokojní s našimi dvoma pilotmi.”

I napriek tomu sa však nikto nikam neponáhľa. Čo je za tým? Helmut Marko vo štvrtok vyzradil, že Red Bull rokuje aj s Carlosom Sainzom, ktorého sa snaží pretiahnuť na svoju stranu Audi.

“Nám stačí prijať konečné rozhodnutie o jazdeckom zložení až v oveľa neskoršej fáze roka. Samozrejme, Max má beztak dlhodobý kontrakt. Checovi sa zmluva končí, ale zatiaľ v tejto sezóne jazdí výnimočne dobre,” pochválil pretekára z Guadalajary.

Pérezovu motiváciu všetko čím skôr uzavrieť chápe, no Red Bull je nad ním a chce si potvrdiť, že na to má. “Samozrejme, on by to chcel oznámiť už zajtra, to bez pochýb. My ako tím sa však až tak neponáhľame. Sme vo výhodnej pozícii. Veľa jazdcov by chcelo pretekať za náš tím, no sme spokojní s našou jazdeckou dvojicou.”

“Chceme sa len ubezpečiť, že Checo si dokáže udržať tento level konzistentnosti, s ktorým odštartoval sezónu. V správny čas prehodnotíme naše možnosti. V tejto chvíli sme však s našou jazdeckou dvojicou spokojní,” opakoval Horner, no akoby hovoril, že Red Bull by za istých okolností mohol byť ešte spokojnejší.

Ricciardo je strojcom svojho šťastia

Daniel Ricciardo medzitým vypadol z pozície najhorúcejšieho kandidáta na sedačku v Red Bulle, no nič nie je stratené. “Myslím si, že všetko je v Danielových rukách. Potrebuje ukázať formu, za ktorou sa ostatní budú otáčať, nie iba my, ale aby si ju potenciálne všimli aj iní.”

Iní? Hrozí, že Liam Lawson vytlačí Ricciarda z kokpitu? “Sme len na piatych pretekoch. Na tejto trati sa mu predtým darilo, máme aj šprintové preteky, takže sme zvedaví, či tu dokáže rozbehnúť svoju sezónu.”

“Liam Lawson sa trhá o to, aby dostal šancu, no nemáme vopred určené, kedy a či k niečomu takému dôjde. Prioritou sú určite jazdci, ktorí v tejto chvíli sedia v kokpitoch. Uvidíme, ako to dopadne,” doplnil Horner.

Súvisiace články