logo F1online.sk

Pérezov manéver pobavil Hornera: Ani nevyzeral, že má tri deti!

Christian Horner a Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 4. 2024

Keď jazdec sedí v najlepšom aute, pôsobí veľmi rozvážne a chladnokrvne. Vie totiž, že sa s ničím nemusí ponáhľať a súpera aj tak predbehne. Sergio Pérez však nie je v takej pozícii ako jeho tímový kolega Max Verstappen. Mexičan potrebuje svetu ukázať, čo v ňom je. Misia s cieľom ohromiť Christiana Hornera dopadla úspešne.

Sergio Pérez spravil veľký dojem na svojho šéfa v Suzuke. Už v kvalifikácii sa predviedol v dobrom svetle, keď na Maxa Verstappena nestratil ani jednu desatinku, a pokračoval v tom aj o deň neskôr spečatením víťazného double.

Nebola to však nudná jazda na druhej priečke, na ktorú by si už nikto nespomenul. Keďže sa Landovi Norrisovi podaril undercut a Charles Leclerc presedlal na jednozastávkovú taktiku, rodák z Guadalajary musel zabojovať priamo na trati.

Christian Horner ho v nedeľu len chválil. “Myslím si, že najmä Checo mal silný víkend, keď sa tu kvalifikoval na rozdiel jednej desatiny od tímového kolegu. Jeho preteková rýchlosť bola dobrá. Mal však nevýhodu v tom, že sa musel predierať cez premávku.”

“Musím však priznať, že v pár momentoch som si zakrýval oči, keď išiel do 130 R: Naozaj to musíš robiť tu? Nemôžeš počkať na rovinku?” spytoval sa sám seba šéf Red Bullu, ktorý v týchto chvíľach určite zintenzívnil svoje poklepkávanie nohou. “Keď sa pustil do toho predbiehacieho manévra, vôbec nevyzeral, akoby mal tri deti!”

Pérez ukázal pevné nervy a na vnútrajšku aj poriadnu odvahu. Ak by Lewis Hamilton nespomalil, v rýchlej zákrute to mohlo dopadnúť aj veľmi škaredo. Zdá sa, že Pérez sa v monoposte konečne cíti lepšie ako vlani.

“Má veľké sebavedomie a koncentruje sa na svoju prácu,” hodnotí Horner. “V tíme sa cíti komfortne a vie, že na ďalší rok ešte nemá zmluvu. O túto sedačku sa môže pripraviť len sám. V tíme je obľúbený a do sezóny vstúpil najlepšie, ako len mohol.”

Súvisiace články