logo F1online.sk

Vettel by chcel od Hornera a Red Bullu „viac transparentnosti“

Sebastian Vettel a Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2024

Prípad Christiana Hornera a jeho údajného obťažovania kolegyne na pracovisku sa od začiatku do konca niesol v rovine teórií a špekulácií. Red Bull skrátka nepripustil, aby sa čokoľvek dostalo na verejnosť oficiálnou cestou. Christian Horner teraz so svojím tímom dúfa, že kauza vyšumí a nahradia ju iné témy. To sa už aj deje, aj keď jeden z najväčších hrdinov Red Bullu Sebastian Vettel si nemyslí, že tím túto situáciu zvládol obstojne.

Štvornásobný majster sveta sa po čase objavil na verejnosti, keď sa po teste s hyperautom Porsche zúčastnil viacerých mediálnych rozhovorov. Hovorilo sa skutočne na každú tému. Aj keď všetkých najviac zaujíma, či si to Seb nerozmyslel so svojím návratom, reportérov zaujímal aj jeho názor na aktuálne dianie vo Formule 1, ktorému v ostatných týždňoch dominovala kauza Christiana Hornera.

„Samozrejme, od začiatku roka sa o tom veľa hovorilo,“ povedal Vettel pre televíziu Sky. „Myslím si, že pri týchto veciach je vždy ťažké sa všetko dozvedieť. Bolo by pekné, keby celú záležitosť sprevádzalo viac transparentnosti, aby ste si naozaj mohli urobiť lepší názor.“

„Keď najprv čítate jednu vec, potom druhú, vždy je to ťažké. Teraz sa celá záležitosť točí v kruhu. Je škoda, že keď sa téma točí okolo niečoho iného, tak sa akosi zabúda, že Max odvádza skvelú prácu, tím a mnoho jednotlivcov, ktorých poznám z môjho pôsobenia, taktiež odvádzajú skvelú prácu,“ povedal Vettel.

Kauza pritom nepriamo poukazuje aj na problém zastúpenia žien vo Formule 1. Tých bolo v padoku vždy málo a šport vyvíja veľké úsilie, aby sa to smerom do budúcnosti zmenilo. Sám Seb videl v priebehu svojej kariéry pozitívnu zmenu a dúfa, že tento trend bude pokračovať.

„F1 sa mení, ale v mnohom je to stále staromódny biznis. V prvom rade tam nebolo veľa žien, ale čísla postupne stúpali. Keď si porovnám svoje začiatky s koncom kariéry, po padoku kráčalo oveľa viac žien, ktoré šport nielen sledovali, ale tiež tam pracovali. Myslím si teda, že došlo k pozitívnej zmene, ale ako všade stále existuje priestor na zlepšenie,“ povedal Vettel.

Súvisiace články