logo F1online.sk

Z postele do prvého radu: Pred piatimi dňami by som tomu neveril, hovorí Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 3. 2024

V Džidde napísal úžasný športový príbeh Oliver Bearman, v Melbourne to urobil Carlos Sainz. Nad hlavou španielskeho pretekára visel pred štartom víkendu veľký otáznik a do poslednej chvíle nebolo isté, či ho dnes v kokpite vôbec uvidíme. Nakoniec sa však po operácii slepého čreva vrátil a po fantastickom výkone odštartuje z druhého miesta.

Carlos sa musel v Austrálii vyrovnávať s mnohými nepriaznivými okolnosťami. Po operácii ešte stále nebol stopercentne v poriadku a jeho jazdu sprevádzalo určité nepohodlie. Na časoch to však rozhodne nebolo cítiť a po skvelom výkone odštartuje z druhého miesta za Maxom Verstappenom.

„Cítim sa oveľa komfortnejšie než pred piatimi dňami, keď som ešte ležal v posteli a mal som problém sa pohnúť,“ povedal s úsmevom Sainz pre televíziu Sky po skončení kvalifikácie. „Teraz sa mi už lepšie hýbe a v kokpite sa so všetkými tými silami a preťažením cítim lepšie s každým kolom. Zvykám si na zvláštne pocity, ktoré máte po takejto operácii.“

„Rekonvalescencia prebehla dobre a urobil som všetko pre to, aby som mohol prísť tento víkend. Keby ste mi pred piatimi dňami povedali, že budem v prvom rade a na druhom mieste, tak by som vám neveril. Som veľmi šťastný,“ povedal so spokojným úsmevom Sainz.

Ten však má za sebou stále len tú ľahšiu časť. Záťaž 58 kôl v pretekovom tempe v Austrálii ešte nevyskúšal a aj sám Carlos priznáva, že to môže byť trochu cesta do neznáma. „Jednoduchá odpoveď je, že neviem, ako sa budem cítiť; neviem, ako bude moje telo reagovať na 58 kôl,“ povedal Sainz.

„Pochybujem, že sa budem cítiť na sto percent. Dnes som však bol veľmi blízko k tomu, aby som porazil Maxa. Mám pocit, že som mohol zajazdiť jeho čas 1:15.9s, ale tiež som vynechal kvalifikáciu v Džidde a preteky v Džidde a možno ešte nie som v najlepšej forme. Stále je to len moja druhá kvalifikácia s týmto autom a musím sa učiť. Cítim sa dobre a každým dňom sa cítim lepšie a lepšie,“ povedal spokojne španielsky pretekár.

Súvisiace články