logo F1online.sk

Šasi poškodil v Albert Parku aj Verstappen: Ak doladíme auto, nemusíme sa obávať

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 3. 2024

Vonkajší obrubník na výjazde zo šiestej zákruty sa v austrálskom Albert Parku ukazuje ako ničiteľ áut. Celkovo boli piatkové tréningy náročné s početnými výjazdmi mimo trať a agresívnymi prejazdmi cez obrubníky. Najviac na to doplatil Alex Albon, ale týkalo sa to aj ostatných. Svoj program musel v piatok mierne obmedziť aj Max Verstappen.

Holandský pretekár v prvom tréningu poškodil svoje auto a musel vynechať úvodných približne dvadsať minút toho druhého. Ani jeho Red Bull tak nebol uchránený od agresívnych obrubníkov v Albert Parku, zvlášť ten v sekcii zákrut šesť a sedem sa ukazuje ako ničiteľ áut a Alexa Albona pripravil nielen o druhý tréning, ale možno aj o celý víkend.

Našťastie pre Verstappena, Red Bull má k dispozícii náhradné šasi, takže jedinou škodou bola pre holandského pretekára strata dvadsiatich minút v úvode druhého tréningu. „Bohužiaľ, bolo to trochu rozhárané po tom, čo sa stalo v prvom tréningu,“ povedal po skončení piatkového programu Max.

„Bol som široký v jednej zo zákrut a poškodil som si nielen podlahu, ale takisto šasi. Žiaľ, opravy trvali trochu dlhšie, takže som stratil nejakých dvadsať minút. Myslím si však, že ako tímu sa nám to podarilo rýchlo napraviť, takže som beztak dokázal viac-menej absolvovať celý môj naplánovaný program. Možno by som radšej odjazdil pár kôl navyše v pretekových simuláciách, ale tak to niekedy skrátka chodí,“ povedal Verstappen.

Ten v druhom tréningu nestačil na Charlesa Leclerca, ktorý pôsobil počas druhej šesťdesiatminútovky veľmi dobrým dojmom. Monačan sa zdá byť opäť raz vo svojej zóne, keď mu sedí auto i trať a vyzerá veľmi nebezpečne. Náskok necelých štyroch desatín nie je zanedbateľný ani v druhom tréningu. Z garáže Red Bullu však zatiaľ necítiť obavy.

„Myslím si, že všetko sa zdá byť v poriadku. Povedal by som, že Ferrari je rýchle, ale z našej strany je tu niekoľko vecí, ktoré môžeme doladiť. Nie je to nič šialené, ani nič znepokojujúce, len potrebujeme doladiť auto,“ ubezpečil trojnásobný majster sveta.

Súvisiace články