logo F1online.sk

Nechcem sa zapájať do politiky, odkázal jednoznačne Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2024

Od vypuknutia kontroverzie okolo vyšetrovania Christiana Hornera zostal Max Verstappen pekne v úzadí. Ostrejšie vystúpil v podstate len raz, keď pred dvoma týždňami hrozil odchod Helmuta Marka. Inak zostal pekne v pozadí a vyhýbal sa veľkým slovám. Sám hovorí, že jeho cieľom je sústrediť sa na jazdu, veď presne za to ho tím platí.

Viac kontroverzie vyvolal svojimi slovami jeho otec po pretekoch v Bahrajne. Max sa obmedzil len na uistenia, že chce v Red Bulle pokračovať a politiku prenechá iným. Presne v rovnakom duchu sa vyjadril aj pred novinármi v Austrálii.

„Nechcem sa príliš zapájať do týchto vecí,“ povedal Verstappen novinárom v Austrálii. „Na konci dňa som jazdec a som tu, aby som dbal na výkonnostnú stránku veci. Presne za to ma platia.“

„Podľa toho, čo viem, všetko bolo vyriešené správnym spôsobom. Nebudem zachádzať do hlbších detailov, pretože viac toho skutočne neviem a ani nechcem vedieť. Nie je to moja práca ani moja úloha v tomto tíme,“ povedal Max.

Medzitým sa situácia v Red Bulle upokojuje. Britské médiá informovali, že Marko s Hornerom minimálne na verejnosti zakopali vojnovú sekeru, aby nespôsobili katastrofu na trati. Verstappena medzitým fotografi v austrálskom padoku zachytili v družných objatiach s Christianom Hornerom a ich spoločná konverzácia bola plná úsmevov a smiechu.

Podľa slov holandského pretekára sa po návrate domov z pretekov snaží vypnúť a nemyslieť príliš na prácu. „Dokážem sa poľahky vypnúť a zapnúť,“ tvrdí Verstappen. „Viem, čo musím urobiť a tiež viem, že kalendár pozostáva z veľkého počtu pretekov. Po príchode domov je veľmi dôležité myslieť na niečo iné a pracovať na ďalších projektoch.“

„Každý jazdec je iný, ale pre mňa je aj popri tom všetkom veľmi ľahké naskočiť do auta a podávať výkony. Sedieť v kokpite pre mňa znamená pokoj. V garáži je toľko skvelých ľudí a to sa nikdy nezmenilo. Každý sa sústredí na to isté a na výsledkoch je to cítiť,“ dodal Max.

Ten následne podčiarkol svoju spokojnosť v Red Bulle, čo určite muselo ulahodiť Christianovi Hornerovi. „V Red Bulle som sa vždy cítil dobre, pretože je to pre mňa ako druhá rodina. Aj v rodine môžu nastať nezhody, ale rodinu si nevyberáte. Ale je to dobré, aspoň pre mňa to je zakaždým rovnaké. Sústredíme sa len na výkon. Chcel by som, aby sa rozprávalo trochu viac o našom skvelom aute, ale dúfam, že to príde časom,“ odkázal Verstappen.

Súvisiace články