logo F1online.sk

Sainz chce jazdiť napriek obmedzeniam, ale jeho štart ešte nie je stopercentne istý

Carlos Sainz
© Ferrari Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2024

Mysleli sme si, že vo štvrtok pred Veľkou cenou Austrálie budeme s istotou vedieť, kto tento víkend nastúpi za Ferrari. Carlos Sainz je po operácii slepého čreva v Austrálii a je odhodlaný jazdiť. Stále však nie je isté, či sa tak aj stane. Španielsky pretekár chce byť v prvom tréningu v kokpite, ale ešte nevie, či mu jeho stav dovolí odjazdiť celý víkend.

Carlos neabsolvoval žiadnu prípravu na Melbourne a nebol ani na simulátore Ferrari. Sám priznáva, že ešte nie je stopercentne fit, ale so zmenami nastavenia bezpečnostných pásov chce v piatok jazdiť. Sľubuje pritom, že ak sa nebude cítiť dobre, ako prvý sa rozhodne vystúpiť z kokpitu a prenechať miesto Oliverovi Bearmanovi, ktorý bude tento víkend opäť čakať na „lavičke náhradníkov“.

„V prvom rade chcem povedať, že moje pohyby a cvičenie v posilňovni mi našepkávajú, že som pripravený v piatok sadnúť do auta a skúsiť to,“ povedal Sainz novinárom v Austrálii. „Samozrejme, nie som hlupák a keď sa v piatok nebudem cítiť dobre, ako prvý zdvihnem ruku a poviem, že potrebujem ďalšie dva týždne.“

„V piatok ma čaká ďalšia kontrola FIA a aj oni monitorujú môj progres. Ja som prvý, kto nechce trpieť, nechce bolesti alebo zhoršiť svoj stav. Nie som hlupák a budem veľmi otvorený v tom, ako sa cítim,“ vyhlásil pilot Ferrari.

Všetko teda nasvedčuje tomu, že Carlos bude jazdiť, ale otvorený zostáva aj scenár, podľa ktorého absolvuje druhú veľkú cenu v kariére Oliver Bearman. Sainz je však spokojný so svojou rekonvalescenciou a verí, že je pripravený na návrat do auta.

„Každý deň robím pokroky. Je pravda, že prvý týždeň bol náročný, veľa som ležal v posteli a oddychoval. V takej situácii vidíte veci pochmúrne, ale v priebehu druhého týždňa sa rekonvalescencia značne zrýchlila a začal som sa cítiť oveľa lepšie,“ povedal Sainz.

„Som presvedčený, že v piatok môžem skočiť do auta a budem si počínať dobre. Od prvého dňa som mal pripravený veľmi dobrý plán regenerácie, aby som sa pripravil na tieto preteky. V piatok naskočím do auta a uvidím, ako sa budem cítiť, ale mám z toho dobrý pocit,“ pokračoval Carlos.

„Problém je, že neviem, ako to moje telo zvládne. Nedá sa to zistiť, kým nesadnete do auta a nevyskúšate to. Viem len to, že dnes som na tom oveľa lepšie ako včera a včera to bolo oveľa lepšie ako pred dvoma dňami,“ dodal.

Súvisiace články