logo F1online.sk

Táto trať nám sadne lepšie, veria v McLarene

Lando Norris
© Martin Trenkler
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl6. 3. 2024

V McLarene už po Bahrajne zaznievali hlasy, že v Saudskej Arábii by mohol byť britský tím konkurencieschopnejší. Toto tvrdenie v stredu priamo v Džidde potvrdili obaja piloti. Budú Norris s Piastrim atakovať najvyššie priečky?

Priaznivci tradičnej britskej stajne, nabudení pódiami z druhej polovice uplynulej sezóny, nejasali z 12 bodov z Bahrajnu veľkým nadšením. McLaren ani zďaleka nestačil tempu Red Bullu či Ferrari, a otázne je, ako by na tom bol oproti Mercedesu, ak by strieborné šípy netrápilo prehrievanie pohonnej jednotky.

„Myslím si, že trať v Džidde nám bude sedieť viac než Bahrajn. Je to rýchlejší okruh. Hneď okolo nás je však veľa áut – Aston Martin, Mercedes, Ferrari, snáď aj Red Bull, aj keď to je nepravdepodobné. Sme v dobrej pozícii, no je ešte skoro povedať, s kým tu budeme môcť bojovať,“ povedal Lando Norris, ktorý nemá na Saudskú Arábiu najlepšie spomienky.

V roku 2021 totiž doplatil v Džidde na nešťastne načasované červené vlajky, pred rokom vypadol po chybe už v Q1 a v pretekoch sa vytrápil na dne poľa. Preteky mu tu vyšli v sezóne 2022, keď na v tom čase veľmi slabom monoposte obsadil siedme miesto.

„Nie je to jedna z mojich obľúbených tratí, no je zábavná a vyzývavá. Prvý sektor je veľmi rýchly, za jednu chybu zaplatíte obrovskú cenu. V Džidde sa celkovo dobre preteká a predbieha, teším sa na tento víkend. Verím, že nadviažeme na dobré veci z Bahrajnu,“ doplnil britský pilot.

Oscar Piastri sa v Bahrajne rovnako príliš neradoval z ôsmeho miesta, pri medziročnom porovnaní je to však v podaní celého tímu oveľa lepší štart. Austrálčan pred rokom v Džidde zažiaril zázračným postupom do Q3, jeho preteky sa však v podstate skončili hneď v prvom kole po poškodení predného krídla.

„Musíme si počkať na tréningy, aby sme odhadli, aký výsledok je v našich možnostiach. Verím, že Saudská Arábia by nám mohla sadnúť o niečo lepšie než Bahrajn. Myslím si, že budeme o niečo konkurencieschopnejší. Na papieri by k nám tento okruh mohol byť trošku prívetivejší. Počkajme si však, ako to bude vyzerať na trati,“ vyhlásil Oscar Piastri.