logo F1online.sk

Rozhodne mám v úmysle zotrvať v tomto tíme, vyhlásil rezolútne Verstappen

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 3. 2024

Maxa Verstappena v ostatnom týždni zahalil mrak špekulácií. Po veľmi ostrých vyjadreniach jeho otca Josa na adresu Christiana Hornera a jeho veľmi ostentatívnych fotografiách v spoločnosti Tota Wolffa, začali médiá vážne uvažovať o spojení trojnásobného šampióna s Mercedesom. Tie však, aspoň nateraz, zmietol zo stola sám Max Verstappen.

Čakali sme, či Holanďan príde na tlačovej konferencii pred štartom Veľkej ceny Saudskej Arábie s nejakým jednoznačným stanoviskom alebo zvolí ďalšiu vyhýbavú odpoveď, ako napríklad pri komentovaní ságy okolo Christiana Hornera. Nateraz sa zdá, že Jos Verstappen svojimi veľmi výbušnými vyjadreniami pre britské médiá hovoril len za seba, nie za svojho syna.

„Samozrejme, že presne taký bol úmysel pri podpise. Preto sme s týmto tímom podpísali takú dlhú zmluvu,“ odpovedal Verstappen na otázku, či má istotu, že svoj kontrakt s Red Bullom, ktorý má vypršať až po sezóne 2028, naozaj dodrží. „Samozrejme, že dôležitá je tiež výkonnosť monopostu po roku 2026, ktorá je s novými pravidlami trochu otáznik.“

„To som však pri podpise vedel. Takisto viem, čo pre mňa a moju kariéru urobil tento tím. Takže áno, mojím úmyslom je rozhodne zotrvať s týmto tímom, pretože si to užívam a som tu tiež veľmi spokojný. Pokiaľ budeme podávať takéto výkony, nie je dôvod na odchod,“ vyhlásil Verstappen jednoznačne.

Šéf Mercedesu Toto Wolff sa na túto tému vyjadril trochu nijako. Na jednej strane povedal, že všetko je možné, na druhej priznal, že najlepší jazdci chcú byť v najlepšom aute a najlepšie auto má momentálne Red Bull. Jeho slová pritom znejú veľmi podobne ako tie Maxove, ktorý nemá dôvod na odchod, keď vyhráva.

Zaujímavé však je – a možno je to drobná „udička“ médiám alebo dokonca Mercedesu –, že Verstappen úplne nevylúčil prestup. „Myslím si, že nikto by nikdy nepovedal, že Lewis prestúpi do Ferrari,“ skonštatoval potmehúdsky Max.

„Jeden nikdy nevie, čo vám život postaví do cesty, alebo čo sa udeje okolo vás, alebo čo vás ovplyvní pri vašom rozhodovaní. Nikdy teda nemôžete so stopercentnou istotou tvrdiť, že takto to bude. Taký je môj životný prístup. Zároveň však platí, že na to príliš nemyslím. Som veľmi uvoľnený a som veľmi spokojný v tomto tíme. Máme výkonnosť, takže nemám žiaden dôvod na odchod,“ povedal bez okolkov Verstappen.

Súvisiace články