logo F1online.sk

Horner sa v Dubaji stretol s manažérom Verstappena, píšu britské médiá

Raymond Vermeulen a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 3. 2024

To sú len špekulácie médií alebo výmysly ľudí, ktorí sa snažia získať viac pozornosti na kauze Christiana Hornera. Stanovisko mnohých fanúšikov rakúskeho tímu, ktorí veria v nerozlučnosť „rodiny Red Bullu“ dostáva stále viac a viac trhlín, ale to ešte rozhodne neznamená, že šéf pretekárskeho tímu nemôže vzísť z celej kauzy víťazne.

Stále je boss a stále šéfuje. Dôkazy o kríze vnútri Red Bullu sú dnes už viac ako rukolapné. Každá drobná informácia je predmetom veľkej pozornosti a médiá sa chytajú každého informačného kanála. Takýto stav, samozrejme, hrozí šírením nepodložených správ.

Informácií o kríze v Red Bulle však už preniklo na verejnosť toľko a z takých kvalitných zdrojov, že ju nemožno nepovažovať za skutočnú. V pondelok večer prišli viaceré britské zdroje – vrátane Sky The Independent – so strohou informáciou, že Horner má za sebou stretnutie s Raymondom Vermeulenom, ktorý je dlhoročným manažérom Maxa Verstappena.

„Zdroj uviedol, že rozhovory ‚prebehli dobre‘. Prítomní vraj boli aj ďalší poprední zástupcovia Red Bullu“ znela v podstate jediná informácia zo stretnutia, ktorá sa objavila v médiách. Prišla vo svetle vyjadrení Josa Verstappena (podľa Sky vznikli ešte pred sobotnými pretekmi v Bahrajne), ktorý si šéfa Red Bullu poriadne podal.

Rétorika otca trojnásobného šampióna bola zrejmá aj z jeho vyhlásenia pre švajčiarsky Blick. „Medzi mňa a Maxa by sa nevošiel ani list papiera. Budeme konať v Maxovom najlepšom záujme. Aj keď v tomto mocenskom boji stojíme plne za materskou spoločnosťou v Rakúsku,“ vyhlásil Jos Verstappen, ktorého cituje švajčiarsky denník. Je teda zrejmé, kto stojí na jednotlivých stranách barikády.

Očakáva sa, že mocenský boj bude pokračovať v Džidde, kde budú prítomní Horner, Max Verstappen, Helmut Marko aj médiá. Vraj tam mal byť aj Jos, ale podľa ESPN sa nedostaví, takže v hospitality Red Bullu zrejme nebudú musieť skryť všetky nože, ktoré by prípadne mohla použiť jedna alebo druhá strana.

„Zdroje ESPN potvrdili, že vzhľadom na napätie v Red Bulle, ktoré dosiahlo bod varu, a veľkú pozornosť, ktorú na seba strhol Jos Verstappen, padlo rozhodnutie, že sa nezúčastní tohtotýždňových pretekov v Džidde,“ uviedol menovaný zdroj, ktorý však nešiel ani zďaleka tak ďaleko ako britský Telegraph.

Aj tento britský denník totiž v nedeľu naskočil na vlak špekulácií, podľa ktorých sa Verstappenovci vyhrážajú odchodom z Red Bullu, ak Christian Horner zotrvá v kresle šéfa pretekárskeho tímu. „Existuje malá možnosť, že Verstappen by mohol vymeniť Red Bull za Mercedes. Ak Horner zostane šéfom a Max zostane verný svojmu otcovi, možno si bude musieť nájsť nové miesto. Medzi Verstappenom starším a Hornerom panuje také zjavné nepriateľstvo, až sa hovorí, že povedal svojím priateľom o odchode jeho syna z Red Bullu, ak to bude musieť urobiť,“ vyhlásil Telegraph.

Niektorých už táto kauza prestala baviť, ale faktom zostáva, že uzavretím vyšetrovania Christiana Hornera celá vec nielenže neskončila, ale v podstate sa len začala. A my budeme veľmi zvedaví, čo nám prinesie Džidda.

Súvisiace články