logo F1online.sk

Aston Martin sa poučil. Podľa Alonsa by mohol udrieť v druhej polovici sezóny

Fernando Alonso
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala4. 3. 2024

Aston Martin vstúpil do novej sezóny ziskom troch bodov. Tím zo Silverstone má ambície sa neustále posúvať vpred až k víťazstvám a titulom, no zatiaľ sa nezdá, že by spravil potrebný krok vpred. Fernando Alonso však naznačuje, že to najlepšie ešte len príde.

Vlani sa tímu inžinierov pod vedením Dana Fallowsa podarilo ohromiť padok, no postupom času toto nadšenie mizlo. V priebehu sezóny Aston Martin nedokázal udržať krok s vývojovým tempom konkurencie, čo chce v tejto sezóne zmeniť.

Fernando Alonso cez víkend v Bahrajne priznal, že výsledok ho nezarmútil. “Keď som cez Vianoce a v januári prišiel do továrne, očakávania boli veľmi realistické. Vedeli sme, aký krok spravíme počas zimy.”

“Myslím si však, že sme celkom zmenili našu filozofiu o tom, ako pristúpiť k šampionátu. Začneme s dobrou štartovou pozíciou, no potom bude nasledovať konštantný progres počas roka,” priblížil zmenu v tíme.

Netreba si minúť všetok dych hneď na začiatku. Ako by povedal klasik, Formula 1 nie je šprint, ale maratón. “Vlani sme do toho dali všetko na začiatku a potom sme nedokázali reagovať na vysoké vývojové tempo vedúcich tímov. Tento rok vkladám väčšie nádeje do druhej polovice šampionátu. Mám dôveru a som šťastný.”

Španiel preto očakával, že Aston Martin bude v Bahrajne len na pozícii “štvrtého alebo piateho najlepšieho tímu ako aj vlani”. Britský tím začína tam, kde skončil. “Teraz je na nás, aby sme spravili krok ako McLaren v roku 2023, a v druhej polovici roka zosilneli.”

Súvisiace články