logo F1online.sk

Horner: Alex by v AlphaTauri odvádzal podobnú prácu, ako Pierre

Alex Albon a Christian Horner
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 10. 2020

Nastal čas rozhliadnuť sa inde. Kedysi bezodná studnica mladíkov akadémie Red Bullu vyschla a tím prvýkrát po rokoch pripúšťa možnosť, že zaloví v cudzích vodách. Stále je to však len možnosť, stále sa v Milton Keynes môžu rozhodnúť pre Alexa Albona.

V hlavnom tíme vyhorel najprv Pierre Gasly, teraz v ňom horí Alex Albon. Obaja pritom v juniorských rokoch i v Toro Rosso podávali viac ako solídne výkony. Na tie však v Red Bulle nedokázali nadviazať. Hlavným dôvodom je podľa šéfa tímu veľký rozdiel v charakteristikách oboch monopostov. V podobnom duchu sa už niekoľkokrát vyjadril i šéf AlphaTauri Franz Tost.

„Monopost Red Bullu je zložitejší na ovládanie, než AlphaTauri. To dobre vieme a každému to je jasné,“ povedal Christian Horner. „Zadná časť je omnoho citlivejšia, čo jazdcov znervózňuje. Max sa s tým dokáže fantasticky vysporiadať, ostatní piloti s tým majú problém. Také sú fakty.“

„Myslím, že ak by bol Alex v AlphaTauri, odvádzal by veľmi podobnú prácu, akú odvádza Pierre. O tom nepochybujem.“

„Je to o charakteristike nášho auta, ktoré jazdcom spôsobuje problémy v nájazde do zákruty. Teraz môžete vidieť niečo podobné u Charlesa a Sebastiana vo Ferrari, podobne tak v pretekoch u Lewisa a Valtteriho. Tak to skrátka niekedy chodí,“ povedal Horner.

V každom prípade však Pierre Gasly ukázal mentálnu silu, keď sa po ťažkom roku 2019 dokázal skvelo odraziť do roka 2020. Zbiera body po hrstiach a svojho tímového kolegu Daniila Kvjata zadupáva do zeme.

„Pierre odvádza super robotu. V aute sa cíti dobre, vyhovuje mu prostredie, menší tlak a možno i menšie očakávania. Myslím, že ambície tímu sú iné, než boli v časoch Toro Rosso, takže vzájomná spolupráca funguje perfektne v oboch smeroch,“ dodal Horner.

Súvisiace články