logo F1online.sk

Dnes nás časy na kolo nezaujímali, povedal Verstappen

Max Verstappen
© X/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 2. 2024

Pred štartom novej sezóny je favorit jasný. Aj keď sme nečakali, že Red Bull si zvolí takúto cestu, keď kompletne prekopal koncept monopostu, ktorý vlani vyhral 21 z 22 veľkých cien, ale účel svätí prostriedky a technické oddelenie pod vedením Adriana Neweyho potvrdilo, že nie je konzervatívne. Tri dni testov v podaní Red Bullu prebehli hladko a RB20 s Maxom Verstappenom na palube je jednoznačne najväčším favoritom sezóny 2024.

Aj keď medzi odborníkmi nepanuje zhoda, kto je najbližším prenasledovateľom Red Bullu, vládne jednohlasné presvedčenie, že najrýchlejším monopostom bol v Bahrajne RB20. Nič na tom nezmenila ani skutočnosť, že v druhý a tretí deň bolo najrýchlejšie Ferrari.

Max Verstappen bol po skončení trojdňových testov v Bahrajne spokojný a rovnako tak zástupcovia jeho tímu. „Dnes bolo naším plánom nesústrediť sa na čistý čas na kolo. Myslím si, že bolo dôležitejšie uskutočniť pretekové simulácie a lepšie pochopiť auto,“ skonštatoval holandský pretekár po skončení tretieho dňa testov.

„Sústredili sme sa na náš program a úprimne, všetko vyzerá celkom pozitívne. Som spokojný s autom a s jeho správaním. Pred štartom súťažného víkendu to bude dolaďovaní vyváženia a celkových podmienkach,“ dodal Verstappen.

Každý hovorí, že Red Bull je najrýchlejší a najväčší favorit pred štartom sezóny, teda okrem samotných zástupcov Red Bullu. Aj Max na túto otázku, prípadne na tému najbližších prenasledovateľov jeho tímu, odpovedal vyhýbavo. „Veľmi na to nemyslím. Starám sa len o nás a náš program.“

„Samozrejme, že máme veľa práce a zakaždým sa chcete zlepšovať, ale myslím si, že to boli pozitívne testy a učili sme sa s každou zmenou na aute. Zároveň vieme, čo chceme robiť budúci víkend a presne na to sa sústredíme,” skonštatoval Verstappen.

Starý monopost RB19 vyhral takmer všetko, čo sa dalo vyhrať. Zdá sa, že RB20 by mohol mať podobné ambície. Myslí si Max, že aj RB20 bude fungovať na rôznych typoch okruhov a v rôznych podmienkach? „To ukáže až čas. V súčasnosti na to neviem odpovedať,“ povedal s úsmevom Verstappen.

Súvisiace články