logo F1online.sk

Rosberg je podľa Kovalainena nedocenený

Lewis Hamilton a Nico Rosberg, 2016
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala26. 5. 2020

Nico Rosberg zavesil svoju kariéru na klinec okamžite po zisku jediného titulu. Azda aj preto keď sa skloňujú mená veľkých šampiónov, tak popri Ayrtonovi Sennovi, Nikim Laudovi, Michaelovi Schumacherovi či Lewisovi Hamiltonovi to Rosbergovo chýba. Heikki Kovalainen sa ale domnieva, že by tam mohlo byť tiež.

Pádnym dôvodom na to je ročník 2016, keď Hamilton musel pred Nicom Rosbergom sňať klobúk. “Formula 1 je po mentálnej a fyzickej stránke už beztak dosť náročná, a to ani nemusíte mať takého tímového kolegu, akého mal on,” skonštatoval v rozhovore pre fínsku MTV Heikki Kovalainen.

“Zo všetkých jazdcov,” pokračoval Fín, “ktorí jazdili s Hamiltonom, bol Nico jediný, komu sa naozaj podarilo využiť jeho slabé miesta. Hamilton má pár slabín a Nico na ne perfektne zaútočil. Nemyslím si, že Nicove úspechy sú také uznávané, aké by mali byť.”

“Poraziť Hamiltona v rovnakom aute je nesmierne náročné,” podčiarkol Kovalainen, ktorý vie, o čom hovorí. S britským majstrom sveta totiž strávil dva ročníky. Najskôr sa v roku 2008 prizeral, ako Hamilton bojuje o majstrovský titul, zatiaľ čo sa on ponevieral na siedmej priečke priebežného poradia, aby o rok neskôr na body prehral v pomere 49:22.

Hamilton pritom nie je jediným Rosbergovým skalpom. “Netreba zabúdať na to, že len chvíľu predtým musel tvrdo bojovať s Michaelom Schumacherom.”