logo F1online.sk

VIDEO: Monštrum Kimi! Takto predbehol desať áut za jedno kolo

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 10. 2020

Bolo toto najlepšie prvé kolo v bohatej kariére Kimiho Räikkönena? Dosť možné, že áno. Fínsky matador predviedol, v čom spočíva sila jeho skúseností a ako sa dá skvelo vyťažiť z náročných podmienok.

Alfa Romeo zvolila odvážnu stratégiu a obula Räikkönenovi mäkké pneumatiky. Fín si ich v zahrievacom kole dobre pripravil a po zhasnutí červených svetiel sa vrhol do útoku. Na štarte stál na šestnástej pozícii, v prvej zákrute druhého kola sme ho evidovali už na šiestej. Pohodlne sa posaďte a vychutnajte si nasledujúce video.

Räikkönenovi pomohol fakt, že obul práve mäkkú zmes. Pri slabom mrholení a na okruhu, na ktorom je aj tak náročné zohriať pneumatiky, vďaka tomu nechával za sebou jedného súpera za druhým. “Ja si nemyslím, že by bol ten štart nejaký veľmi dobrý — prišiel som o jedno miesto. Potom som si ale v jednom momente pomyslel — čo to všetci stvárajú?”

“Mal som dobré prvé aj druhé kolo. Rýchlosť auta bola po väčšinu pretekov slušná. Pri zastávke v boxoch sme mali trochu problémy a nakoniec som o desiate miesto prišiel na starých gumách vo Vettelov prospech. Nič sme nezískali, čo bola škoda. Potrebujeme nájsť lepšiu rýchlosť a všetko bude o niečo jednoduchšie.”

Räikkönen bude mať ďalšiu šancu zabodovať budúci víkend v Imole. Keďže sa uskutoční len jediný tréning, Icemanove skúsenosti môžu mať cenu zlata. Navyše je to jediný pilot z celého štartového poľa, ktorý v Imole pretekal — ešte v roku 2006.

“Uvidíme, aké to bude, musí to byť lepšie než tu,” dodáva Räikkönen. “Ale v pretekoch to nebolo až také zlé, no keď štartujete tam, kde som odštartoval ja (na chvoste), musíte sa tých šancí chytiť o čosi pevnejšie. Nie je to ideálne. Žiaľ, trochu nám chýba rýchlosť.”

Súvisiace články