logo F1online.sk

Mali sme skvelý balík, ale napriek tomu sme vykonali viacero zmien, chváli svoj tím Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 2. 2024

Posledným tímom, ktorý predstavil monopost pre rok 2024, bol vo štvrtok rakúsky Red Bull. Zatiaľ čo lakovanie najdominantnejšieho celku minulej sezóny zostalo podľa očakávaní nezmenené, samotné auto sa od svojho predchodcu dizajnovo výrazne líši. Red Bull vykonal viacero odvážnych zmien, a to aj napriek tomu, že bol vlani suverénne najlepší. Podľa Maxa Verstappena ide o odvážny krok, ktorý veľa napovedá o tímovej filozofii.

Red Bull sa v roku 2023 pohyboval neohrozene na čele štartového poľa. Až na jedny preteky ovládol každé jedno podujatie, devätnásťkrát zásluhou Maxa Verstappena a v dvoch prípadoch pričinením Sergia Péreza.

Keďže je vlaňajší RB19 najdominantnejším monopostom histórie, očakávalo sa, že jeho nástupca RB20 bude iba jeho akousi vylepšenou verziou. Stal sa však presný opak – v poradí dvadsiaty výtvor z dielne Red Bullu sa od svojho predchodcu značne líši, čo predstavuje vzhľadom na aktuálnu formu celku z Milton Keynes určité riziko.

Max Verstappen však odvážny krok svojho zamestnávateľa plne obhajuje. Podľa Holanďana to veľa vypovedá o tímovej filozofii, ktorej podstatou je nikdy sa s ničím neuspokojiť a neustále sa usilovať zlepšiť sa.

„Som spokojný s tým, akým smerom sme sa vydali,“ vyslovil sa Max Verstappen, ktorého slová cituje RacingNews365.com. „Náčrty nového auta som videl už na posledných pretekoch v Abú Zabí, kde som si povedal: ´Fíha, toto auto vyzerá byť z určitého hľadiska úplne iné.´“

„Povedzme to takto: Red Bull pri jeho tvorbe ktovieako konzervatívny nebol. A to sa mi presne na tíme páči. Mali sme skvelý balík, ale oni sa napriek tomu rozhodli vydať sa inou cestou a pokúsiť sa vlaňajšie auto ešte vylepšiť,“ dodal trojnásobný majster sveta.

Súvisiace články