logo F1online.sk

Na trať vyšiel nový Red Bull RB20. Prítomný bol vraj aj Christian Horner

Red Bull RB20
© Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 2. 2024

Nový Red Bull oficiálne uzrie svetlo sveta až vo štvrtok, 15. februára, ako posledný z desiatky monopostov. Podobne ako vlani sa však tím rozhodol, že sa s novým autom vydá na trať ešte pred jeho oficiálnym predstavením. V utorok sa vybral filmovať do Silverstone, čo sa z pochopiteľných dôvodov nepodarilo celkom utajiť.

Zdá sa, že predstavenia nových monopostov postupne strácajú na význame. Aj tie najväčšie tímy, napríklad Ferrari a Aston Martin, sa uspokojili s krátkym videom, rozhovormi s novinármi a počítačovo vytvorenými obrázkami. V tomto roku sme skutočne zatiaľ nevideli žiadne veľkolepé predstavenie nového monopostu.

Zrejme od toho upúšťa aj majstrovský Red Bull. Tento tím je v podstate tvorcom moderného marketingu vo Formule 1, ale napriek tomu nerobí okolo nového auta žiadne tajnosti. Max Verstappen už pred pár dňami avizoval, že nové auto vyzerá úplne rovnako ako to staré. Utorňajší tzv. shakedown v Silverstone to len potvrdzuje.

Nový monopost RB20 sa vydal na trať prvýkrát ešte pred svojím oficiálnym predstavením. Podľa holandského reportéra Erika van Harena jazdil dopoludnia Max Verstappen, aby ho popoludní vystriedal a odjazdil svoju „smenu“ Sergio Pérez. Z fanúšikovských záberov je pritom zrejmé, že Red Bull nakrúcal aj materiály pri príležitosti dvadsiatych narodenín tímu.

„Šéf stajne Christian Horner bol v Silverstone prítomný a plánuje sa zúčastniť aj oficiálneho predstavenia nového monopostu vo štvrtok,“ uviedol van Haren, ktorý ako prvý informoval o vyšetrovaní šéfa Red Bullu. Novinár pritom uviedol, že môže trvať „niekoľko týždňov“, kým materská spoločnosť uzavrie celú záležitosť.

Internet sa medzitým plní zábermi nového monopostu. Aj keď lakovanie sa očividne vôbec nezmenilo, zmeny na bočniciach sú pomerne zrejmé.