logo F1online.sk

V Las Vegas ochorelo 80 percent padoku, tvrdí Ocon

Esteban Ocon
© Renault SAS
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 2. 2024

Premiérovú Veľkú cenu Las Vegas sprevádzalo toľko problémov a kontroverzií, až si Formula 1 a organizátori povedali, že v novej sezóne urobia všetko úplne rovnako. Áno, toto podujatie si možno nezaslúži takéto sarkastické hodnotenie, ale ukazuje, aká tvrdohlavá dokáže byť Liberty Media, keď ide o peniaze. Môžeme očakávať, že v roku 2024 sa zopakujú všetky absurdity, ktoré premiéru vo Vegas sprevádzali, ale vďaka ročnej skúsenosti ubudnú problémy a kontroverzie.

Pilot Alpinu Esteban Ocon okrem toho poukázal na ďalší nemalý problém. V Nevade sa všetok formulový život odohrával počas chladných nocí. Marketingových akcií bolo veľa a hostí ešte viac, takže na konci náročnej sezóny už mnohým dochádzali zásoby energie.

„Áno, budem robiť niečo úplne iné, to je jasné,“ odpovedal Esteban Ocon na otázku, či nejakým spôsobom prispôsobil svoju kondičnú prípravu, aby sa vyhol problémom, ktoré ho postihli v závere minulej sezóny. „Nuž, je pravda, že počas víkendu v Las Vegas som mal smolu. Všetci sme sa stretli s obrovským množstvom ľudí a štyri alebo päť dní vkuse sme nevideli slnko.“

„Bolo to dosť náročné a každý ochorel. Povedal by som, že v tom čase ochorelo tak 80 percent padoku. Takže áno, v tejto sezóne budem robiť veci úplne inak,“ dodal Ocon.

Ten zo žartu povedal, že všetky choroby na svete už dostal v roku 2023, takže jeho imunita je pripravená na ešte náročnejší rok 2024. Aj keď kalendár sa zmenil a viac reflektuje na problémy s častými preletmi na dlhé vzdialenosti, stále platí, že tímy a pilotov čaká rekordných 24 veľkých cien. Všetkých čaká ďalší ťažký rok plný náročných výziev.

„Túto zimu som bol dosť chorý, takže som si na tento rok pripravil celý imunitný systém,“ povedal Ocon. „Dobre som trénoval, medzi pretekmi budem tráviť každý deň v mojom tréningovom centre, obmedzím všetky zbytočnosti a sústredím sa na pretekársku stránku.“

Francúzsky jazdec pritom ešte v novembri nemálo hromžil na náročný časový harmonogram. Uvidíme, ako sa s tým popasuje v tomto roku. „Zvyčajne je to tak, že po skončení sezóny a návrate domov u vás vypukne choroba. V nasledujúcom roku budeme mať o jedny alebo dvoje pretekov viac. Ľudské telo však nie je stavané na 23 alebo 24 pretekov. Uvidíme, ako z toho celého napokon vyviazneme,“ povedal Ocon ešte v novembri.

Súvisiace články