logo F1online.sk

Red Bull prešetruje nevhodné správanie Christiana Hornera. Ten obvinenia popiera (aktualizované)

Christian Horner
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2024

Nečakané správy z Milton Keynes. K udalosťami nabitej zime prispel aj Red Bull. Ten po sviatkoch pôsobil dojmom, ako keby bol stále v opojení z majstrovského šampanského. Do zimného šialenstva však prispel aj tento tím, keď holandský novinár Erik van Haren z denníka De Telegraaf, ktorý má blízko k rodine Maxa Verstappena, prišiel s informáciou, že Christian Horner sa mal dopustiť nevhodného správania.

Ku všetkému malo dôjsť na slávnych zjazdárskych pretekoch Svetového pohára v lyžovaní, aspoň to tvrdí napríklad nemecký portál F1-Insider, ktoré sú známe vysokou koncentráciou celebrít na jednom metri štvorcovom. Žiadne detaily zverejnené neboli. „Red Bull spustil nezávislé vyšetrovanie po obvineniach z nevhodného správania šéfa tímu Christiana Hornera,“ uviedol holandský novinár Erik van Haren.

Pre denník De Telegraaf, pre ktorý pracuje, mala samotná spoločnosť potvrdiť, že „záležitosťou sa veľmi vážne zaoberá“. Vec v súčasnosti poháňajú hlavne nemecké, rakúske a holandské zdroje, pričom uvádzajú, že všetko už rieši najvyšší šéf Oliver Mintzlaff osobne a obeťou má byť v tomto prípade jeden konkrétny zamestnanec Red Bullu.

„Po tom, čo sa spoločnosť dozvedela o istých nedávnych obvineniach, spustila nezávislé vyšetrovanie. Proces už prebieha a záležitosťou sa zaoberá externý špecializovaný advokát. Spoločnosť sa tým veľmi vážne zaoberá a vyšetrovanie bude ukončené tak skoro, ako to bude prakticky možné. V tejto chvíli by nebolo vhodné vec ďalej komentovať,“ cituje F1-Insider oficiálne stanovisko Red Bullu.

V podstate to znamená, že platí prezumpcia neviny a Horner bude považovaný za nevinného, pokým sa nepreukáže opak.

Aktualizované 16:00: K obvineniam sa postupne vyjadrili aj britské médiá. Britská BBC, citujúc De Telegraaf, uviedla, že Horner „úplne odmieta tieto obvinenia“.

Aktualizované 16:45: Portál Motorsport.com k celej veci uviedol: “Tím Red Bull F1 sa nemohol vyjadriť, keď ho kontaktoval portál Motorsport.com.”

Súvisiace články