logo F1online.skF1online.sk

Red Bull že dáva Verstappenovi lepší materiál ako jeho kolegom? Blbosť, hovorí Watson

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Tomáš Masár
Tomáš Masár21. 1. 2024

Manažér AlphaTauri Graham Watson vyvracia teóriu, že Max Verstappen dostáva lepšie vybavenie ako jeho tímoví kolegovia. Novozélanďan tvrdí, že má Holanďan nad svojimi súpútnikmi navrch z jedného prostého dôvodu: jednoducho je po všetkých stránkach lepší.

Verstappen si v priebehu rokov hravo poradil tak s Carlosom Sainzom, ako aj Pierrom Gasly, Alexom Albonom a Sergiom Pérezom. Jediný, kto dokázal úradujúcemu šampiónovi vzdorovať, bol Daniel Ricciardo.

Keďže Holanďan so svojimi zväčša talentovanými tímovými kolegami zakaždým – okrem Ricciarda – vytrel dlážku, objavili sa úvahy, či mu Red Bull náhodou potajme nepodsúva lepší materiál. Manažér AlphaTauri Graham Watson sa však nad týmito špekuláciami iba schuti zasmial.

Podľa Novozélanďana sa o úspechy Verstappena postaral výlučne jazdcov talent a pokiaľ niekto niekedy disponoval odlišným vybavením ako jeho tímový kolega, bol to Maxov otec Jos.

„Dodnes si myslím, že s Josom Verstappenom nezaobchádzali v Benettone (po boku Schumachera) spravodlivo, čo malo čiastočne za následok, že Max odsudzuje takéto konanie: nepotrebuje mať lepšie vybavenie ako iní, stačí mu rovnaké. Talent sa postará o zvyšok,“ povedal Watson pre Verstappen.com.

„O Maxovom talente som sa presvedčil už počas jeho prvej sezóny v F1, keď bol tímovým kolegom Carlosa Sainza. Od prvého momentu som vedel, že bude top pretekárom. Nepotreboval sa uchyľovať k psychologickým hrám ani politikárčiť, pretože je jednoducho neuveriteľne rýchly.“

Watson je zástancom názoru, že Verstappen už ako 26-ročný patrí medzi najlepších pretekárov, aký kedy vo Formule 1 pôsobili. „Podľa môjho názoru je Max výnimočný a je na jednej úrovni s Ayrtonom Sennom a Michaelom Schumacherom. Tieto typy pretekárov sa do histórie F1 zapíšu hneď, ako vsúpia do súťaže,“ dodal niekdajší mechanik.

Súvisiace články

Diskusia