logo F1online.skF1online.sk

Prečo Max Verstappen testoval Ferrari?

Max Verstappen
© X/Max Verstappen
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 1. 2024

Krátko pred Vianocami obleteli sociálne siete obrázky Maxa Verstappena vo Ferrari. Samozrejme, nie v monoposte Formuly 1, ale v špeciáli Ferrari 296 GT3. Vidieť niečo také je skutočná rarita, ale vzhľadom na Holanďanov záujem o túto motoristickú disciplínu zas tak neprekvapí.

V tomto aute pôsobil vlani v DTM Thierry Vermeulen, syn Maxovho manažéra Raymonda Vermeulena, s ktorým spolupracujú na viacerých projektoch. So ziskom 58 bodov skončil holandský pretekár v minulej sezóne nemeckého šampionátu na celkovom šestnástom mieste a pred Vianocami sa mohol v Portimau priamo porovnať s trojnásobným majstrom sveta.

„Cieľom testu s Maxom bolo podporiť Thierryho a tiež zlepšiť našu výkonnosť pomocou jeho spätnej väzby. Jazdil počas oboch dní. V prvý deň to bolo asi sto kôl a obaja jazdci sa v kokpite striedali. Veľa sme toho vyskúšali. Sme poctení, že využíva naše služby a že s ním môžeme spolupracovať na testoch,“ povedal pre Motorsport-Total.com Lorenz Frey-Hilti, šéf tímu Emil Frey Racing, s ktorým v DTM preteká Vermeulen.

Asi neprekvapí, že prítomnosť a počínanie trojnásobného šampióna vyvolalo v garáži údiv. „Vždy je zaujímavé, keď sa osobne stretnete s takými slávnymi ľuďmi. Myslíte si, že toho človeka poznáte, ale keď ho stretnete, zažijete niekoho úplne iného. Stojí nohami pevne na zemi a je to vážne milý chlapík.“

„Je skvelé sledovať jeho vášeň pre motoršport, rovnako tak vidieť, čo všetko dokáže. Dokonca aj v kokpite špeciálu GT3 je jeho spätná väzba na inej úrovni v porovnaní so všetkým, čo som doteraz videl. Je to svetová trieda,“ hovorí Frey-Hilti.

„Sadne si do auta a hneď v prvom rýchlom kole predvedie potrebnú výkonnosť. Keď sa pozriete na jeho palubné zábery a dáta, tak vidíte, aké neskutočne pôsobivé je jeho ovládanie auta. Dokáže sa rýchlo prispôsobiť autu a vždy sa z neho snaží dostať maximum. Na trati boli aj ďalší a môžem vám povedať, že v porovnaní so všetkými ostatnými je na inej úrovni,“ dodal Frey-Hilti.

Súvisiace články

Diskusia