logo F1online.sk

Norrisovi pomáha sebakritika: Viedla k mojim najlepším výsledkom

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 1. 2024

Lando Norris patrí k najkritickejším jazdcom vo Formule 1. Kritiku však mieri takmer výhradne na seba. Britský mladík v tomto roku trochu stratil auru bezchybného a neporaziteľného jazdca a na vlastnej koži sa naučil, že boj o popredné priečky je celkom odlišný v porovnaní so stredom poľa.

V závere minulej sezóny nepredviedol britský pretekár žiadnu majstrovskú jazdu. Aj keď Norris rozhodne nepodával zlé výkony a určite nesklamal, mohol dosiahnuť lepšie výsledky. Zvlášť v kvalifikáciách mu to niekoľkokrát nevyšlo. Lando na chyby reagoval veľkou sebakritikou, ktorá sa nestretla s veľkým pochopením u jeho šéfa.

Andrea Stella po skončení sezóny novinárom povedal, že Lando je na seba častokrát až príliš prísny. „Pozornosť si zaslúži aj spôsob, akým hovorí o vlastných výkonoch. Zdá sa, že je na seba veľmi tvrdý. Niekedy sa musíme zamerať na pozitíva. Je ich pomerne veľa a musíme ich vnímať. Negatíva zas potrebujeme využiť na zlepšenie našich výkonov, nie sa nimi len mučiť,“ povedal taliansky inžinier novinárom o Norrisovej sebakritike.

Samotný Norris však s týmto záverom nie úplne súhlasí. „Niekedy som na seba po sobote nahnevaný a ľudia hovoria, že by som nemal byť na seba taký prísny alebo niečo podobné. Mnohé z mojich najlepších výkonov na druhý deň však vyvierali práve z toho,“ prehlásil Lando pre Motorsport.com.

„Keď na druhý deň sadnem do auta, nijakým spôsobom ma to neovplyvňuje. Stále si hovorím, že som pokazil sobotu,“ povedal Norris. „Aj keď to poviem, ešte to neznamená, že som na seba prísny. Veľa ľudí má na to rôzne názory, ale ja som bol vždy taký. Platilo to už v motokárach. Takto som bol vychovaný a takto som sa vypracoval na jazdca, ktorým som dnes.“

„Niekedy možno nie je najlepšie, že som z mnohých vecí veľmi frustrovaný a skleslý, ale je to len preto, že mi záleží na tom, aby som odviedol dobrú prácu a dodal výsledok pre svoj tím. Nerobím to zámerne, takýmto spôsobom sa mi pracuje najlepšie a takto sa dokážem najlepšie odraziť po nevydarenom dni. Preto som veľmi úprimný, keď podľa mňa odvediem dobrú alebo zlú prácu,“ dodal Lando.

Súvisiace články