logo F1online.sk

Russell: Víťazstvo v hre ma zviditeľnilo viac ako preteky F1

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala26. 5. 2020

Hoci sa víkendová virtuálna verzia Veľkej ceny Monaka zmenila skôr na demoličné derby ako na seriózne pretekanie, aspoň niektorým pilotom sa darilo vyhýbať sa iným autám a v tomto prípade aj milostivým bariéram. Jedným z nich bol George Russell, ktorý si systémom štart-cieľ vyjazdil prvenstvo a konkurenciu prekonal o takmer 40 sekúnd. Aj keď šlo len o hru a prioritou bolo zabaviť divákov, Russell vníma zvýšenie záujmu o jeho meno — dokonca väčšie aj v porovnaní s riadnou sezónou Formuly 1.

“Svojím spôsobom aj áno,” odpovedal Russell na otázku Sky Sports, či dobrý výsledok na e-podujatí zvyšuje jeho reputáciu. “Dostane sa mi viac publicity z pretekov v ešportoch ako z hociktorých vlaňajších pretekov Formuly 1, v ktorých krúžim na chvoste štartového poľa. Robím všetko, čo môžem, aby som ľudom ukázal, na čo mám. Robil som to aj minulý rok a budem sa snažiť v tom pokračovať.”

Aj keď sa virtuálne víťazstvá v žiadnom prípade nevyrovnajú tým skutočným, Russell priznal, že ho veľmi tešia, veď naposledy stál na najvyššom stupienku pre víťazov ešte v roku 2018, keď získal titul vo Formule 2.

“Cítil som sa skvele, už som aj zabudol, aké haló je s tým spojené. Aj keď to bolo len virtuálne, tá moja súťaživá povaha a súboje s mojimi kamarátmi, víťazstvá — no, musím sa priznať, že je to vzrušujúce,” pokračoval Russell. “Keď som prvýkrát začínal s ešportami, tak som to neočakával. Rozhodne si to užívam.”

“Začal som s tým, že sa do toho pustím len pre zábavu, trochu potešiť tvrdé jadro fanúšikovskej obce Formuly 1, ktorej už chýbajú preteky a aktuálne nemajú koho podporovať. Veľmi rýchlo som však zistil, že konkurencia bude veľká!”

Po dvoch víťazstvách v rade sa Russell dostal na priebežné druhé miesto neoficiálneho šampionátového poradia, ktorému zatiaľ kraľuje Charles Leclerc. Pomyselné pódium uzatvára Alex Albon.

“Nechcel som byť len do počtu, chcel som sa pokúsiť vyhrať. Keď som mal v prvých pretekoch problémy, pomyslel som si, že to musím nejako zvrátiť a vložiť do toho viac úsilia. No a teraz sa to podarilo,” dodal Russell.