logo F1online.sk

Willi Weber nie je u Schumacherovcov vítaný: Už som prestal dúfať, že Michaela uvidím

Michael Schumacher v Jordane 191
© Instagram/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 12. 2023

Willi Weber bol pre kariéru Michaela Schumachera kľúčovým mužom. Manažér sprevádzal nemeckého šampióna počas celej jeho kariéry, vybavoval, dvíhal telefóny, financoval, ale fanúšikovia Formuly 1 vedia, že nejde o človeka bez poškvrny. Po Michaelovej nehode ho rodina odvrhla a dnes nemá o svojom starom známom žiadne správy.

Niektorým ľuďom sa podarilo udržať v úzkom kruhu Schumacherovcov. Jean Todt svojho dobrého priateľa pravidelne navštevuje vo Švajčiarsku. Francúz bol Michaelovi veľmi blízky už počas jeho kariéry a zostal ním aj po ťažkej nehode. Blízko mal k nemu aj Willi Weber, ale po nehode sa hlavou rodiny stala Michaelova manželka Corinna, ktorá rozhodla, že bývalý manažér jej muža neprekročí prah jej domu.

Weberovi je tejto situácie ľúto a hovoril o tom už vlani pre Gazzetta dello Sport. Pred Vianocami ho pre zmenu vyspovedal Cologne Express a v krátkom rozhovore poskytol niekoľko vlastných postrehov. „Bohužiaľ, keď na Michaela pomyslím dnes, už nedúfam, že ho niekedy uvidím. Za desať rokov sme nepočuli žiadne dobré správy,“ povedal Weber, ktorý tiež dostal otázku na margo jeho rozkolu s rodinou.

Ako uviedol dávnejšie, jeho najväčšou ľútosťou je, že krátko po nehode nenavštívil Schumachera v nemocnici v Grenobli. „Samozrejme, že to strašne ľutujem a môžem obviňovať len seba. Mal som Michaela navštíviť v nemocnici. Po nehode som smútil ako zbitý pes. Dokážete si predstaviť, ako veľmi ma to zasiahlo? Corinna mi potom nedovolila žiadny ďalší kontakt s ním. V určitom okamihu prišiel čas, aby som sa od toho oslobodil a odpútal sa od Michaela,“ hovorí Weber.

„Ešte aj tri alebo štyri roky po nehode ma spoznávali ľudia a pýtali sa ma: ‚Vy ste Schumacherov bývalý manažér. Ako sa Michaelovi darí?‘ Vtedy som sa prestal pokúšať o vysvetlenie a pomyslel som si, prečo sa nikto nespýta, ako sa darí mne? Bolo mi jasné, že je koniec a musím tú blbosť dostať z hlavy,“ povedal Weber trochu sebecky, ale musíme mu to odpustiť, keďže sám má nemalé zdravotné problémy.

„Mal som slabšiu mozgovú príhodu. Najhoršie na tom sú však moje nohy, ktoré trpia neustálymi zápalmi. Na jar som dostal v nemocnici ďalšiu infekciu. Bolo to niečo ako otrava krvi a hrozilo zlyhanie obličiek. Našťastie však už nemusím chodiť na dialýzu. Lekári mi povedali, že moje telo sa musí vyliečiť samo,“ povedal Weber.