logo F1online.sk

Pilotka McLarenu „lajkla“ príspevok, ktorý označil Strolla za „autistu“. Teraz sa kajá

Bianca Bustamante
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 12. 2023

Dávajte si pozor, koho a čo „lajkujete“ na sociálnych sieťach. Pokým ste „bežný smrteľník“, môže vám to byť jedno, ale ak zastupujete tím Formuly 1, rozhodne si musíte dávať pozor, na čo všetko reagujete. Dnes to už vie aj pilotka McLarenu Bianca Bustamanteová.

Stále iba osemnásťročná filipínska kráska vyhrala v tomto ročníku F1 Academy dvoje pretekov. Vo farbách tímu Prema sa umiestnila na celkovom siedmom mieste a prijala ponuku McLarenu, ktorý ju zaradil do svojho juniorského programu. Tímy F1 sú po novom povinné podporovať aspoň jednu jazdkyňu v dievčenskej sérii a stajňa z Wokingu siahla práve po rodáčke z Manily.

Tá sa však na sociálnych sieťach dopustila veľmi neuváženého počínania, keď „lajkom“ podporila jedného zo svojich fanúšikov, ktorý ju bránil. „Ako môžete povedať, že je preceňovaná, keď tam máte ľudí ako autista Stroll, ktorý si kúpili miesto vo Formule 1. Má talent, ale bez otcových peňazí by ho okamžite vymenili. Nehovorte, že je preceňovaná, keď nedostala šancu,“ napísal jeden z fanúšikov, ktorý od pilotky McLarenu zakrátko dostal „lajk“.

Na sociálnych sieťach sa však v súvislosti s týmto našli aj ďalšie príspevky, ktoré si od Filipínky vyslúžili nejaké to „srdiečko“ alebo „palec hore“ a opäť sa týkali kanadského pretekára. „Keby jeho otec nevlastnil tím, už by ho vyhodili. Je to sráč,“ stojí v jednom z príspevkov z katarského víkendu, keď Kanaďan strčil do svojho trénera, ktorý si takisto vyslúžil uznanie od Bustamanteovej. Asi neprekvapí, že po odhalení kauzy okamžite prišlo ospravedlnenie.

„Úprimne sa ospravedlňujem,“ napísala na sociálnych sieťach. „Priznávam si svoje chyby, keď som lajkla nevhodný tweet. Ublížila som mnohým ľuďom. Skrolovala som a omylom som lajkla tweet. Keď som to neskôr zistila, okamžite som ho odlajkovala.“

„Vyrastala som s mojím jediným bratom, ktorý trpí autizmom, takže úplne chápem problémy, ktorým čelí človek s touto diagnózou. Ani za milión rokov by som nepodporovala diskrimináciu postihnutých osôb, a už vôbec by sa mi nepáčil tweet namierený proti kolegovi jazdcovi. Tému autizmu beriem veľmi vážne a veľmi osobne,“ pokračovala Filipínka.

„Lanceovi Strollovi a každému, koho to urazilo, sa úprimne ospravedlňujem, pretože takéto typy komentárov nepodporujem. Dúfam, že pretekárska komunita pochopí, že to bola nehoda. Úprimne sa ospravedlňujem za túto veľkú chybu,“ dodala Bustamanteová.

Tá následne na sociálnych sieťach zverejnila aj video s jej chorým bratom.

Súvisiace články