logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Budem staromódnym šéfom, ktorý si nepotrpí na hovadiny

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 12. 2023

Max Verstappen má síce iba 26 rokov, no čoraz častejšie hovorí o živote po skončení vo Formule 1. Najnovšie prezradil, akým bude šéfom tímu – vraj trochu staromódnym, ktorý si nepotrpí na sociálne siete a ani žiadne iné „hovadiny“.

Hoci má Verstappen pred sebou ešte mnoho a mnoho rokov vo Formule 1, už dnes má jasnú predstavu o tom, čím sa bude zaoberať po odchode z kráľovnej motoršportu. Holanďan hodlá vybudovať tím v niektorej z početných motoršportových súťaži a eventuálne sa posadiť do jeho vedenia – aj napriek tomu, že v relatívne nedávnej minulosti možnosť šéfovať stajni niekoľkokrát poprel.

O tom, akým by bol trojnásobný majster sveta„lodivodom“, má Verstappen jasno: staromódnym a ignorujúcim sociálne siete, respektíve iné moderné výdobytky, ktoré označil za „hovadiny.“

„Mojím cieľom je vybudovať niečo veľké a dať tak šancu talentovaným jazdcom – nechcem v ňom nutne jazdiť ja,“ rozhovoril sa úradujúci šampión pre švajčiarsky Blick. „Neznamená to však, že ich chcem dostať do Formuly 1. Chcem im jednoducho pomôcť napredovať v kariére.“

„V motoršporte jestvuje množstvo sérií, kde sa môžete zabávať, byť úspešný a zároveň sa uživiť ako profesionálny pretekár. Na to, aby ste sa uživili, nemusíte jazdiť výlučne vo Formule 1,“ poznamenal pilot Red Bullu, ktorý načrtol, ako si sám seba predstavuje vo vedení tímu.

„Určite by som sa nezaoberal hovadinami. Bol by som možno tak trochu staromódny. V F1 však rozhoduje výkonnosť a nie to, do akej miery ste aktívny na sociálnych sieťach. Mal by som na zreteli jediný cieľ: vyhrávať. Tým by sa totiž ukončili akékoľvek reči o mojej osobe a zároveň je vyhrávanie pre mňa to najdôležitejšie,“ doplnil Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia