logo F1online.skF1online.sk

Verstappen si chcel zajazdiť na Mercedese, požičovňa mu ho odmietla poskytnúť

Max Verstappen
© Twitter/Max Verstappen
Milan Kubala
Milan Kubala26. 12. 2023

Sezóna 2023 je už dávno za nami a piloti F1 si užívajú zaslúžené voľno. Aby si však doplnili svoju dávku adrenalínu, sú nútení hľadať alternatívne zdroje. Max Verstappen sa tak vybral na okruh Algarve v Portugalsku, kde mu však odmietli poskytnúť výkonný Mercedes AMG GT, o ktorý žiadal. Požičovňa mu ho nedala, pretože je “príliš mladý”.

Max Verstappen svoj výlet na portugalský okruh avizoval už v Abú Zabí pri rozhovore s Fernandom Alonsom, ktorý žartovne poznamenal, že v cestovných autách by si ho rád vychutnal a jeho čas by istotne porazil, keby už nemal iný program.

Úradujúci majster sveta sa tak na okruhu predstavil len so svojimi známymi vrátane otca Josa Verstappena, manažéra Raymonda Vermeulena či pretekára DTM Thierryho Vermeulena. Dokopy si od spoločnosti Sixt požičali približne 20 áut, ktoré prevetrali po okruhu.

Max Verstappen si vyžiadal aj Mercedes AMG GT, ktorého maximálka sa pohybuje na úrovni 310 km/h. Požičovňa mu však auto neposkytla, keďže poistenie neumožňuje odovzdať auto osobe mladšej ako 30 rokov. Namiesto toho tak dostal “päťkového bavoráka” s maximálkou “len” 250 km/h, píše The Sun. V Mercedese nakoniec jazdil Raymond Vermuelen.

“Max si so svojou partiou zašiel do Portugalska na pretekársky výlet. Zarezervovali si autá, ktoré chceli,” cituje britský portál zdroj blízky Maxovi Verstappenovi. “Po príchode na letisko Maxa šokovalo, keď mu povedali, že nemôže jazdiť v Mercedese, ktorý chcel.”

Posadiť trojnásobného majstra sveta F1 do výkonného Mercedesu by predstavovalo menšie riziko ako akéhokoľvek tridsiatnika, azda s výnimkou pilotov kalibru Lewisa Hamiltona či Fernanda Alonsa. “Je to vyslúžilý jazdec F1, ktorý je zvyknutý na jazdu vo výkonných autách. Človek žasne nad tým, že jemu nebolo umožnené posadiť sa za volant tohto auta. Také sú však pravidlá, a tak sa ich držal.”

K “incidentu” sa vyjadrila aj spoločnosť Sixt prostredníctvom svojho hovorcu. “Zamestnanci pobočky nášho partnera v Portugalsku postupovali podľa pravidiel, ktoré sú zavedené z dôvodu poistenia. Aby sme priamo na mieste našli prijateľné riešenie pre zákazníka, pánovi Verstappenovi bolo poskytnuté iné prémiové auto.”

“Na druhej strane sa môžu vyskytnúť špecifické okolnosti, ktoré ospravedlnia aj isté odchýlenie sa od pravidiel. Toto je jeden z takých prípadov,” pokračoval s odkazom na Verstappenove zručnosti za volantom. “Pánovi Verstappenovi sa ospravedlňujeme. Auto si od nás môže kedykoľvek požičať. Samozrejme, nemáme žiadne pochybnosti o jeho jazdeckých schopnostiach a jeho skúsenostiach s výkonnými autami.”

Súvisiace články

Diskusia