logo F1online.skF1online.sk

Film s Bradom Pittom ma nezaujíma, vyhlásil Verstappen

Apex Racing, natáčanie filmu s Bradom Pittom
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 12. 2023

Každý z nás má v okolí nejakého „frfloša“, ktorému nie sú dobré ani vianočné prémie. Vo Formule 1 sa nám tejto roly pomaly zhosťuje Max Verstappen. Ruku na srdce, neraz s ním súhlasíme, takže na vyjadrení vlastného názoru nie je nič zlé, len v prípade holandského pretekára už čakáme, na akú tému bude „dudrať“ nabudúce. Posledným objektom sa stal nový film Brada Pitta z prostredia Formuly 1.

Na tento snímok budeme musieť aj pre štrajk v Hollywoode čakať až do roku 2025. Je však pravda, že pôjde o bezprecedentný film. Natáčanie priamo počas veľkej ceny, stavba monopostu pre potreby filmu a dlhý zoznam veľkých mien, ktoré sa na tom podieľajú. Nemálo pomoci dostali scenáristi a filmári aj od Lewisa Hamiltona, ktorý sa na produkcii priamo podieľa.

Pri týchto hollywoodskych trhákoch však jeden nikdy nevie. Každý z nás určite videl film Formula so Sylvesterom Stallonem, ktorý nás naučil, že 108 minút života dokážeme stráviť užitočnejšie. Aj preto sa nájde medzi fanúšikmi F1 množstvo skeptikov, ktorí na film s Bradom Pittom pozerajú obozretne. Radí sa k nim aj Max Verstappen.

„Videl som mnoho jeho filmov, napríklad Dannyho parťáci mi prirástli k srdcu. Mám rád jeho filmy a, samozrejme, Brad Pitt je skvelý herec,“ povedal trojnásobný šampión pre Formule1.nl. „Pred Veľkou cenou USA v Austine som videl niekoľko ukážok z nového filmu. Premietali ich počas stretnutia jazdcov s vysvetlením, ako to všetko natočili.“

„Dobre sa na to pozerá, ale mňa to až tak nezaujíma. Nepotrebujem vidieť film o svojom vlastnom športe. Samozrejme, príbeh je vymyslený a všetko je vždy príliš zdramatizované. Musí sa vám to páčiť, ale pre mňa osobne to nie je zas až také atraktívne,“ povedal Verstappen.

Holandský pretekár už ofrflal Drive to Survive, Veľkú cenu Las Vegas a teraz aj nový film. Popravde, neraz plným právom. Nezabúdajme však na snímky o rivalite Nikiho Laudu a Jamesa Hunta či na súboj Fordu a Ferrari v Le Mans. Tie boli pre fanúšikov motoršportu hotovou nirvánou, tak prečo nedať novému filmu šancu a až potom ho ofrflať?

Verstappen v tomto rozhovore tiež dostal otázku na svoje herecké schopnosti. Vieme, že práca pilota F1 je neraz o vytváraní príbehov či o účelovom zavádzaní pred médiami. Je to súčasť hry a ovládanie politických hier patrí k výbave mužov a žien vo Formule 1.

„Nemyslím si, že je to herectvo. Je to jednoducho svet, v ktorom žijete a ktorý takto funguje. Samozrejme, radšej by som to nerobil, ale je to tak trochu súčasť politickej hry vo Formule 1 a v mnohých iných športoch. V priebehu rokov som sa v tom stal trochu zručnejším. Som tiež trochu múdrejší v tom, čo mám robiť a čo nemám hovoriť. Celkovo som však hlavne sám sebou a nie nejakým hercom,“ povedal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia