logo F1online.sk

Alonso zložil poklonu Schumacherovi v novom dokumente: Viackrát som s ním prehral, ako vyhral

Fernando Alonso a Michael Schumacher
© Wikimedia Commons
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 12. 2023

Na svet prichádza nový dokumentárny cyklus o živote a diele Michaela Schumachera. Môžeme očakávať, že bude o niečo hutnejší ako film z roku 2021, ktorý prevzal Netflix. Aj tento snímok nazvaný Being Michael Schumacher je dielom nemeckých filmárov, ale ide o päťdielnu minisériu.

Premiéru bude mať seriál nemeckej ARD práve dnes, 14. decembra, a objaviť by sa v ňom mala takmer celá jeho rodina. Manželka Corinna, syn Mick, dcéra Gina-Maria, brat Ralf, tiež celá plejáda jeho spolupracovníkov či súperov ako Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Ross Brawn, Norbert Haug alebo Jean Todt, tí všetci sa objavia v novej päťdielnej minisérii o živote a diele sedemnásobného majstra sveta.

Sme teda zvedaví, čo tento nový dokument prinesie. Na svet sa už dostali niektoré z krátkych úryvkov a jeden z nich priniesol britský Independent, na ktorého stránkach sa objavila poklona od jeho rivala Fernanda Alonsa. Ten zosadil kedysi neporaziteľného Schumachera z trónu a v rokoch 2005 a 2006 sa stal majstrom sveta.

„Viackrát som s ním prehral, ako vyhral!“ vyhlásil dnes pilot Aston Martinu. „Je to neuveriteľný jazdec. Bol inšpiráciou pre všetkých pilotov mojej generácie, keď sme jazdili v motokárach a juniorských sériách a sledovali jeho dominanciu v tomto športe.“

„Zmenil spôsob prístupu k pretekaniu, fyzickú prípravu, odhodlanie, pracovnú morálku a prípravu na víkend s inžiniermi. Veľa vecí sa vo Formule 1 zmenilo k lepšiemu práve vďaka Michaelovi,“ povedal Alonso.

Uvidíme, aký dosah bude mať nový snímok a koľko predtým nepoznaných príbehov odhalí. Rozhodne si však nemyslíme, že prinesie nejaké novinky ohľadne súčasného života alebo stavu Michaela Schumachera.