logo F1online.sk

Lepšieho šéfa som si nemohol priať, povedal Norris o Stellovi

Lando Norris, Zak Brown, Oscar Piastri, Andrea Stella
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2023

Keď začiatkom tohto kalendárneho roka opustil McLaren šéf tímu Andreas Seidl, vyzeralo to, že sa snaží opustiť potápajúcu loď a vydať sa za vzrušujúcim novým dobrodružstvom s továrenským tímom Audi. Ako sa však ukázalo, stajňa z Wokingu rozhodne nebola potápajúcou sa loďou a pod vedením nového šéfa McLaren pookrial. Veľkú radosť z toho má aj pilot tímu Lando Norris.

Seidl bol a stále je jedným z najrešpektovanejších ľudí v padoku. Jeho odchod vyzeral ako oslabenie McLarenu z dlhodobej perspektívy. Po niekoľkých mesiacoch sa však zdá, že jeho nástupca Andrea Stella sa stal pre tím vítaným povzbudením. Pod jeho vedením sa výsledky tímu míľovými krokmi zlepšovali a práve na tom napokon záleží najviac.

Taliansky inžinier si získal za posledné mesiace nemalý rešpekt za zmenu štruktúry technického oddelenia, za dlhoročnú prácu pre tím (do svojej funkcie sa dostal postupným povyšovaním v priebehu rokov) a efektívnu komunikáciu. Tieto kvality Stellu ocenil aj pilot stajne Lando Norris, pre ktorého je tým najlepším šéfom. „Ja mám úplne rovnaký pocit,“ odpovedal britský pretekár na otázku, či si Stella získal celý padok.

„Minule som mu v jednom rozhovore vyslovil veľké ďakujem. Podľa mňa nie je všetko len na ňom, musíte poďakovať aj mnohým ďalším ľuďom v tíme, pretože práve oni odviedli veľa práce. Andrea je režisérom toho všetkého. Je producentom na scéne a všetci ostatní sú herci, ale potrebujete, aby veľmi dobre spolupracovali. Presne to aj robia,“ hovorí Norris.

„Odviedol úžasnú prácu. Som veľmi rád, že ho máme tam, kde momentálne je. Stále robí veľa pre tím každý jeden víkend v pretekoch, kvalifikáciách a všetkom ostatnom. Lepšieho šéfa tímu si nemôžem priať,“ dodal uznanlivo Norris.

No môžete si ako boss tímu vypočuť od svojho jazdca väčší kompliment? Asi nie. McLaren pritom ešte ani zďaleka nekončí, David Sanchez a Rob Marshall sú už na ceste a s novým veterným tunelom či novým simulátorom tím rozhodne neoslabí. Aspoň na papieri. Teraz už len trpezlivo počkať, v akej forme sa McLaren vytasí v rokoch 2024 a 2025. „Som veľmi nadšený. Máme niekoľko nových zamestnancov a mám radosť, pretože sme konečne na správnej ceste a vieme, ktorým smerom sa máme uberať,“ povedal Norris.

Súvisiace články