logo F1online.sk

Pani Bottasovej sa vraj nahá zadnica jej syna nepáči: Bola zmätená, priznal Valtteri

Valtteri Bottas
© XPB/Sauber Media Hub
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 12. 2023

Aj keď sa nám to nemusí páčiť, stále je to na dobrú vec. Aktivity Valtteriho Bottasa mimo pretekárskych okruhov sa skutočne vymykajú zvyklostiam. Hudba, móda či ďalšie športy sú pomerne štandardné hobby pretekárov, ktoré však v porovnaní s Valtteriho nudizmom pôsobia dosť nudne.

Rely, káva, gin a nakoniec obrázky nahého zadku. Všetko začalo nevinnou fotografiou počas dovolenky v Spojených štátoch. Teda, hovoríme nevinnou, ale keď sa na nej objavil fínsky pretekár nahý, obrázok sa stal virálom. Následne vznikla limitovaná edícia tejto fotografie, jednu si odniesol dokonca Lewis Hamilton, a výťažok z predaja poputoval na dobrú vec.

Ako to už býva, jeden nápad rodí ďalší nápad. Valtteri sa intenzívne angažuje v hnutí Movember, aby upozornil na prevenciu proti rakovine prostaty a preto bol mesiac november ideálnou príležitosťou na uvedenie celého kalendára. Nemusíme zdôrazňovať, kam mal putovať výťažok z predaja.

Asi neprekvapí, že kalendár ide na dračku. Cez priliehavú doménu bottass.com sa rýchlo vypredala prvá séria, ktorá pozostávala z 10-tisíc kusov. Na ceste sú teda ďalšie, aby uspokojili dopyt, ktorý však má v prvom rade charitatívny účel. Prvých 150-tisíc dolárov však už poputovalo na boj proti rakovine prostaty, čo je určite chvályhodné, aj keď prvotná myšlienka narazila na určité zmätenie.

„Dostal som správu od mamy,“ priznal Bottas. „Pýtala sa ma: ‚Čo to je?‘ Nevie veľmi dobre po anglicky a videla niektoré z videí, ktoré som zverejnil. Bola dosť zmätená a ochranárska. Pýtala sa ma napríklad, či je toto naozaj cesta, ktorou sa chcem vydať.“

„Vysvetlil som jej charitatívny rozmer a všetko ostatné. Je to v poriadku. Dostával som od ľudí otázky, prečo to robím a prečo chcem ľuďom ukazovať svoj zadok. Keď im však vysvetlím charitatívny rozmer, tak to trochu pochopia. Okrem toho si asi viete predstaviť, že pri fotení sme si užili množstvo zábavy,“ hovorí Valtteri.

„V Las Vegas sme vystavili celú galériu. Návštevníci netušili, čo sa bude diať. Boli takí zmätení, keď sme im začali ukazovať každý výtlačok. Nechápali, čo sa to deje, ale potom tak trochu pochopili, že je to zábava a ide to na dobrú vec,“ dodal Bottas.

Môžete sa pýtať, či je toto jediný spôsob, ako získať peniaze na dobrú vec, ale výsledky sú viac ako chvályhodné a zo samotného Valtteriho cítiť, že je na svoje aktivity hrdý. Na sociálnych sieťach sa už podelil so svetom o čísla. „Veľmi vám ďakujem za všetku podporu v novembri. Vďaka darom a kalendárom sme spoločne vyzbierali značnú sumu pre Movember. Naozaj sme pomohli a zachránime životy mnohých ľudí. Konečné čísla sa budú počítať v najbližších dňoch, ale hovoríme približne o sume 150-tisíc dolárov!“ prehlásil Bottas nadšene.

Asi je férové povedať, že Valtteriho zadnica už získala pre dobré účely viac peňazí, než prispel na charitu každý z nás. „Poznám niekoľko ľudí, ktorí mali blízke osoby s podobnými problémami. Movember sa zameriava na zdravie mužov. Veľa ľudí sa bojí hovoriť o týchto veciach. Išiel som do toho naplno, odhalil som sa, a snažil som sa ísť príkladom. Ako človek sa nemusíte hanbiť,“ odkázal Bottas.