logo F1online.sk

Hamilton nevie, o čom Horner rozpráva: To on oslovil mňa!

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 11. 2023

V závere sezóny sa rozhodne nenudíme. Aj keď je boj o titul dávno rozhodnutý, pekný súboj na trati v Las Vegas doplnila tento týždeň viac ako zaujímavá mediálna kontroverzia. Šéf Red Bullu Christian Horner totiž v predvečer Veľkej ceny Abú Zabí vytiahol eso z rukáva a v rozhovore pre Daily Mail vyhlásil, že jeho tím v tomto roku kontaktovali zástupcovia Lewisa Hamiltona, aby preskúmali možnosti na prestupovom trhu.

Podľa Hornera kontaktoval manažment sedemnásobného šampióna Red Bull aj Ferrari. Presne v tom čase sa medzitým naťahovali rokovania Hamiltona s Mercedesom, ktoré však nakoniec viedli k želanému výsledku a Lewis nakoniec predĺžil kontrakt o dva roky. Na záverečný víkend sezóny mu však Horner pripravil pár krušných chvíľ a sedemnásobný majster sveta sa musel pripraviť na nepríjemné otázky novinárov.

Zachoval sa však podľa očakávania a nielenže všetko poprel, ale tiež vyrazil do protiútoku. „Naozaj neviem, odkiaľ sa tieto historky vzali,“ prehlásil Hamilton v rozhovore pre britskú televíziu Sky. „Samozrejme, Christian to povedal, ale naozaj neviem, o čom rozprával, pretože pokiaľ viem ja, nikto z môjho tímu s ním nehovoril.“

„Čestné slovo, s Christianom som sám nehovoril už roky. On sám ma však začiatkom roka oslovil so žiadosťou o stretnutie. To je však všetko. Zablahoželal som mu k úžasnému roku a dodal, že dúfam, že s nimi budem môcť už čoskoro bojovať na trati. To je naozaj všetko. Nie som si teda úplne istý, čo robí. Podľa mňa sa len snaží rozčeriť vody,“ dodal Hamilton.

Máme tu teda skutočne pozoruhodnú zápletku. Lewis však trvá na svojom a tvrdí, že „nedošlo ani k dôverným rozhovorom“ medzi ním a Red Bullom. „Poznáte Christiana. On má rád takéto hry,“ vyhlásil Hamilton, ktorý sa odmietol k čomukoľvek priznať a tvrdí, že sa nemá k čomu priznať.

Je to tradičná formulová zákulisná hra. Sám Horner v tom rozhovore povedal, že priviesť dvoch takýchto alfa samcov pod jednu strechu by nerobilo dobrú krv. Šéf Red Bullu to vlastne pripomenul pri mnohých príležitostiach aj v minulosti. Pohľad na katastrofálne výkony Sergia Péreza v tejto sezóne nás však núti chytať sa každej slamky a Formula 1 by naozaj nechcela zažiť ďalší podobný rok.

Sám Hamilton sa zachoval podľa očakávania. Nielenže tieto informácie poprel, ale zároveň zdôraznil, že nemá problém v rovnakom aute vyzvať kohokoľvek. „Na sto percent by som viac ako rád pretekal s Maxom v ekvivalentnom aute,“ prehlásil sedemnásobný šampión, ktorý však preferuje zotrvanie s Mercedesom.

„Red Bull odviedol úžasnú prácu, je to neuveriteľný tím a každý jazdec by rád jazdil pre takú skvelú partiu ľudí, ale nie je mojím snom prestúpiť z nie príliš dobrého auta do víťazného monopostu. Mojím snom bolo vždy vziať tím a vybudovať z neho víťaza. To je dôvod, prečo som zostal v Mercedese,“ povedal Hamilton odhodlane.