logo F1online.skF1online.sk

Verstappenovi sa vo Vegas nepáči, na otváracom ceremoniáli sa cítil ako „klaun“

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2023

Formula 1 dorazila do Las Vegas. Jazdci majú pred sebou nielen súťažný víkend, ale zrejme aj obrovské množstvo mediálnych a reklamných povinností. Pre takého Maxa Verstappena to nie je nič príjemné a na štvrtkovej tlačovej konferencii dal najavo, čo si myslí o Veľkej cene Las Vegas.

Už otvárací ceremoniál naznačil, o čom bude Veľká cena Las Vegas. Desať tímov a dvadsať jazdcov predstavili v boxovej uličke so všetkými efektami, keď ich vyviezli na výťahovej plošine pred nadšený dav. Nič z toho však nebolo podľa gusta Maxa Verstappena, ktorý sa následne nezúčastnil ani VIP podujatia v hoteli Wynn, aj keď o to všetkých jazdcov žiadal sám Stefano Domenicali.

„Nemusím sa toho všetkého zúčastniť. Len tam stojíte a vyzeráte ako klaun,“ vysvetlil Verstappen na štvrtkovej tlačovej konferencii, ktorý tiež dostal otázku, do akej miery je Las Vegas len šou. „Na 99 percent šou a na jedno percento športové podujatie,“ odpovedal.

Max dal už v posledných týždňoch jasne najavo, že sa chce v Nevade zdržať čo najkratšie, absolvovať nevyhnutné minimum povinností, odjazdiť preteky a zas vypadnúť. Zdá sa, že prvotné skúsenosti v Las Vegas len potvrdzujú jeho presvedčenie. „Nie je to o emóciách. Ak mám byť úprimný, ja sa rád sústredím vždy len na výkon. Nemám rád to všetko naokolo. Viem, že je to nevyhnutná súčasť niektorých podujatí, ale povedzme, že mňa to nezaujíma. Teším sa na to, že zo seba vydám maximum, ale neteším sa na túto šou,“ povedal Verstappen.

Nepáči sa mu ani okruh

Aj keď Max priznal, že „plne chápe“, prečo to Liberty Media robí, aj ich ochotu predviesť čo najväčšiu šou, necíti sa povinný všetkého zúčastňovať. V tejto otázke nemusí majiteľ vysielacích práv čokoľvek konzultovať s jazdcami, čo priznáva aj samotný Max.

„Nie sme akcionári, takže sa s tým musíme jednoducho vysporiadať. Rozhodujú oni, však? Keby som bol majiteľom, urobil by som to isté a nepočúval by som jazdcov, veď je to môj šport a robím si s ním, čo chcem,“ hovorí Verstappen.

„Nie je mojím cieľom to teraz zmeniť. Keď však dostanem otázku a chcem na ňu odpovedať, urobím to čo najúprimnejšie. Keď sa šport chce vydať týmto smerom a pripojiť k programu viac šou, tak sa s tým asi musím vysporiadať,“ dodal Max.

Toho príliš nenadchla ani miestna trať. Popravde, z jazdeckého pohľadu neponúka žiadne veľké výzvy. Ak jazdcom tento víkend niečo spôsobí ťažkosti, bude to počasie a podmienky na trati. „Nuž, nie je to veľmi zaujímavý okruh. Ak mám povedať úprimne, nenachádza sa tu veľa zákrut,“ povedal Verstappen.

„Ťažko povedať. Zrejme bude záležať aj od úrovne priľnavosti, ale zatiaľ to nevyzerá, že jej tu bude mnoho. Túto trať nepovažujem za veľmi vzrušujúcu. Pre mňa osobne však nie sú mestské okruhy s touto generáciou monopostov zvlášť vzrušujúce. Sú príliš ťažké, čo v kombinácii s nedostatkom priľnavosti nie je ideálne. Samozrejme, že bude vzrušujúce jazdiť na Las Vegas Strip, ale samotné usporiadanie trate nie je podľa môjho názoru vzrušujúce. Vo Formule 1 je to oveľa väčšia zábava s veľkým počtom rýchlych zákrut,“ vyhlásil trojnásobný majster sveta.

Súvisiace články

Diskusia