logo F1online.sk

Prinútim Lewisa vyhrať ôsmy titul, zastrája sa Wolff

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 11. 2023

Od sporného momentu, kedy prišiel Lewis Hamilton na úkor Maxa Verstappena o v poradí ôsmy titul, uplynuli už dva roky. V prípade Tota Wolffa však akoby neprešiel ani deň. Šéf Mercedesu totiž do určitej miery nespravodlivú prehru nevie stráviť a dňom i nocou plánuje odplatu, ktorej hlavným aktérom má byť práve sedemnásobný šampión.

Toto Wolff je aj naďalej zástancom tvrdenia, že majstrovský titul z roku 2021 právom prináleží Lewisovi Hamiltonovi. Nazdáva sa, že „družina“ zoskupená okolo Maxa Verstappena oň Brita a Mercedes pripravila, čo nehodlá nechať len tak. Red Bullu a Holanďanovi je odhodlaný sa pomstiť, avšak tým nanajvýš športovým spôsobom. Rakúšan chce súperov poraziť na trati a pocit zadosťučinenia nadobudnúť tak, že im jednoducho povedané vytrie zrak.

„Žijeme v neustálom kolobehu, kde čas plynie tak rýchlo, že sa človeku ani nechce veriť, že sú to už dva roky,“ vyslovil sa Toto Wolff pre PA Sport. „Môžete vidieť, ako rýchlo sa silové rozloženie zmenilo. Pohár konštruktérov sme vyhrali osemkrát v rade, no posledné dva roky si túto trofej odniesol domov Red Bull. Musíme sa však pozerať dopredu, poučiť sa z minulosti a usilovať sa o to, aby Lewis opäť a rýchlo vyhral (titul).“

„Prechovávam osobnú zášť a preto ho chcem prinútiť vyhrať ôsmy titul, ktorý vyhrať mal. Je však dôležité, aby som bol ako šéf tímu férový a otvorený k obom jazdcom. Ale veľká časť z nás si bude vždy chcieť  vynahradiť rok 2021.“

Hamilton pred časom predĺžil kontrakt s Mercedesom o ďalšie dva roky, no Wolff už viackrát zopakoval, že záujem pokračovať v spolupráci s Britom bude mať aj po tom, čo dovŕši štyridsiatku.

„Našu spoluprácu predlžujeme zmluva po zmluve. Je dôležité, aby sme robili to, čo si myslíme, že je správne a čo cítime, že je správne. Momentálne si osobne myslím, že naše partnerstvo bude pokračovať dlhšie, než len dva roky,“ uviedol rodák z Viedne.

„V januári bude mať 39 rokov. Pozrite sa na takého Fernanda (Alonsa), ten je pri chuti stále (a má o viac než tri roky viac, pozn. red.). Pokiaľ o seba dbáte, máte čo najlepšiu fyzickú aj psychickú prípravu a rozvíjate sa po mnohých smeroch, tak sa môžete cítiť ako 25-ročný.“

Aby mal však Hamilton záujem zotrvať v F1 niekoľko ďalších rokov po vypršaní súčasného kontraktu, Wolff by ho musel niečím presvedčiť. Najlepšími kartami by disponoval za predpokladu, že by Mercedes vedel Britovi poskytnúť konkurencieschopný monopost.

„Potrebujeme mu dať auto, ktoré bude dostatočne rýchle. Nepochybujem, že je na tom výkonnostne dobre. V posledných niekoľkých pretekoch ste mohli postrehnúť, že výkonnosť, rýchlosť a pretekársky um stále má. Ak však nemá k dispozícii dobré auto, tak vyhrávať jednoducho nemôže,“ dodal Wolff.

Súvisiace články