logo F1online.sk

Ricciardo: Keď znovu začneme pretekať, bude to chaos

© twitter.com @danielricciardo
Marek Hlavatý
Marek Hlavatý22. 5. 2020

Daniel Ricciardo očakáva chaos po tom, čo sa jazdci a tímy vrátia na okruhy a sezóna bude obnovená po nútenej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu. Stať by sa tak malo prvý júlový víkend na Red Bull Ringu v Rakúsku.

Pokiaľ sa tak stane, bude to prvé podujatie, na ktorom sa monoposty predstavia v akcii po siedmich mesiacoch – pokiaľ nepočítame februárové testovacie jazdy.

Väčšina jazdcov odpovedala na otázky médií týkajúcich sa ich očakávaní ohľadom štartu sezóny a piloti zaujali rôzne pohľady na situáciu.
Daniel Ricciardo sa pre britskú BBC 5 Live vyjadril: “Dúfajme, že nenastanú veľké zmätky. Keď poviem chaos, nemyslím tým nutne havárie a autá lietajúce vzduchom. Skôr mám na mysli tú obrovskú nabudenosť, motiváciu, emócie, jednoducho dychtivosť po pretekaní.”

“Každý sa bude chcieť ukázať. Myslím si, že tu sa ukáže, kto vie jazdiť aj s takou ohromnou dávkou adrenalínu a kto nie.”

“Môže to viesť na jednej strane ku krásnym predbiehacím manévrom, na strane druhej možno k unáhleným a zbrklým reakciám jazdcov, ktorí nie sú až tak psychicky odolní. Určite uvidíme z každého niečo, tým som si istý,” uzavrel Austrálčan.

Ricciardo, ktorý minulý týždeň podpísal nový kontrakt v McLarene od sezóny 2021, tvrdí, že osobne neočakáva žiadne fyzické výkyvy po návrate do kolotoča Formuly 1, no očakáva, že mladší a menej skúsení piloti môžu mať problémy s adaptáciou: “Keby bol toto môj prvý alebo druhý rok v F1 a stále by som nebol na všetko úplne zvyknutý, asi by to bol problém aj pre mňa.”

“Počas prvých pár sezón, keď som začínal, napríklad testovacie dni boli vždy pre mňa pomerne šok, ktorý som ešte chvíľu vstrebával. Čím som však skúsenejší, tým je tento šok menej dramatický. Už som si zvykol,” dodal Ricciardo, “no pre nováčikov a menej skúsených jazdcov to môže byť citeľnejšia zmena.”

Súvisiace články