logo F1online.sk

To je smiešne, že Leclerc nedostal trest, hnevá sa Stroll

Lance Stroll
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala27. 9. 2020

Pre Lanca Strolla sa veľká cena skončila už po štyroch zákrutách, keď sa ho po vnútornej strane pokúsil predbehnúť Charles Leclerc. Zavadil však o jeho pravé zadné koleso a nehoda bola na svete. Ferrari náraz prekvapivo ustálo, no Stroll bol nútený odstúpiť. Podľa neho nie je v poriadku, že Monačan mohol beztrestne pokračovať v pretekoch.

Komisári incident ani neprešetrovali, oznámili len, že ho zaregistrovali. “Som dosť prekvapený z toho, že nedostal trest,” krútil hlavou Lance Stroll. “Nechal som mu plno miesta, celú tú zákrutu som šiel na vonkajšku a on proste vrazil do mňa zozadu sprava.”

“Nechal som mu toľko miesta, koľko som len mohol. Mal som smolu. On sa však tomu mohol vyhnúť, nemusel ísť tak široko a až do mňa. Je to tak trochu smiešne, že nedostal žiadnu penalizáciu,” lamentoval kanadský pretekár, ktorý po pódiu v Monze nedokončil preteky v Mugelle a ani v Soči. “Myslím si, že bolo možné toho dosiahnuť veľa. Myslím, že v tom momente sme boli na siedmom mieste, mali sme výborný štart a mali sme aj dobré pneumatiky. Je to vážne škoda.”

Lance Stroll prišiel o dôležité body aj v rámci interného súboja so Sergiom Pérezom. Mexičan naňho stráca už len jediný bodík, a to dve veľké ceny musel kvôli pozitívnemu testu na koronavírus vynechať.

Pérezov výkon však treba pochváliť, získal štvrtú priečku, čo je azda to najlepšie, na čo mal jeho monopost potenciál. Pomohol mu dobrý manažment pneumatík, keď na mäkkej zmesi zo štartu odjazdil spolu s kvalifikáciou až 23 kôl — najviac zo všetkých pilotov, ktorí v úvode obuli mäkkú zmes s červeným označením.

Vďaka tomu predbehol aj oba Renaulty, ktoré sa cez neho dostali na štarte. “Až na ten štart bolo všetko fajn. Na tej strane štartového roštu nebol vôbec žiaden grip. Akonáhle som uvoľnil spojku, tak sa mi roztočili kolesá a prišiel som o pozície v prospech Renaultov. Našťastie sme na tej mäkkej zmesi zvládli veľmi dobre manažovať pneumatiky a to nám v pretekoch pomohlo.”

Pérez sa v Soči pochválil aj manévrom na Daniela Ricciarda v dlhej tretej zákrute. “Mal som jedinú šancu. Videl som, že sa na jeho pneumatikách trápi, takže bolo dôležité sa rýchlo dostať pred neho. Zafungovalo to, takže som rád.”

Súvisiace články