logo F1online.sk

Vettel o prekonaní Schumiho rekordu: Určite z toho budem smutný

Sebastian Vettel a Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes-AMG F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2020

Rusko môže byť tento víkend svedkom veľkého míľniku v dejinách Formuly 1. Ak Lewis Hamilton v nedeľu vyhrá, bude to jeho 91. víťazstvo v kariére. Vyrovná tak neuveriteľný rekord Michaela Schumachera. Ešte pred pár rokmi sa však zdalo, že tým, kto ho môže prekonať, je Sebastian Vettel.

Ten sa pred začiatkom hybridnej éry Schumacherovým číslam približoval. Rok 2014 však priniesol obrat a víťazstvá začal po hrstiach zbierať Lewis Hamilton a tím Mercedes. Je známe, že Sebastian v detstva Schumachera veľmi obdivoval, takže prekonanie neprekonateľného rekordu je preňho trochu trpké.

„Bolo to číslo, ktoré bolo považované za nedosiahnuteľné,“ hovorí Vettel. „Posledné roky sme sledovali, ako sa Lewis stále približoval a približoval, až dodnes, kedy je jeho prekonanie už len otázkou času.“

„Na jednej strane z toho budem určite smutný, pretože Michael je stále môj hrdina. Na druhú stranu budem za Lewisa veľmi šťastný. Ten úspech si úplne zaslúži a ak ostane vo Formule 1, zaslúži si aj nasledujúce úspechy,“ povedal Vettel.

„Mám tak trochu zmiešané pocity. A pre mňa osobne? Neviem, ja som od toho čísla veľmi ďaleko. Patrilo k tým číslam, ktoré sa zdali neprekonateľné, ale len do momentu, než sa niekto priblížil a napokon ho i prekoná.“

Michael Schumacher bol na čele historických tabuliek od roku 2001, kedy prekonal Alaina Prosta a jeho 51 víťazstiev. Francúzskeho šampióna prekonal Vettel na Veľkej cene Belgicka 2018. Dnes je Seb na treťom mieste, no ďaleko za Hamiltonom a Schumacherom.

Súvisiace články