logo F1online.sk

Brown: V roku 2022 bude každý vážnym súperom

Po štarte VC Toskánska 2020, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala20. 9. 2020

Azda všetky tímy v padoku si robia zálusk na sezónu 2022. McLaren nie je výnimkou, vo Wokingu dúfajú, že sa už čoskoro dotiahnu na Mercedesy a Red Bully vpredu. Ako to však býva, víťaz vždy môže byť len jeden, a niektoré tímy zostanú nakoniec sklamané. V McLarene vraj na svojich súperov nezabúdajú.

Rozpočtový strop vojde do platnosti už v roku 2021, ale jeho efekt uvidíme predovšetkým až o rok neskôr, keď svetlo sveta uzrú monoposty, ktoré v rámci neho boli prvýkrát vyvíjané. McLaren si v tomto smere verí.

“Naším hlavným cieľom je dobehnúť toho, kto je na prvom mieste, a to je už nejaký čas Mercedes,” zastrája sa Zak Brown, šéf McLarenu. “Povzbudzuje nás, že teraz pretekáme s Ferrari, pretože vlani to tak nebolo a nebolo to tak už nejakú dobu. Myslím si, že rok 2022 bude pre všetkých z nás takým reštartom. Ponúkne nám skvelú príležitosť.”

Vzápätí však zodvihol prst: “Pamätáme však aj na to, že Renault silnie, Racing Point je rýchly a navyše akurát získali štvornásobného majstra sveta. Chceme dobehnúť tie dva tímy vpredu, ale myslím si, že musíme dávať veľký pozor a všímať si aj tímy na štvrtom, piatom, šiestom a dokonca aj na siedmom mieste v šampionáte.”

To sú Racing Point, Renault, Ferrari a AlphaTauri. “Keď nabehne pravidlo o rozpočtovom strope, všetci budú vážnymi súpermi. Všetci začnú s čistým štítom. Myslím si, že nás čaká úžasná éra Formuly 1,” doplnil.