logo F1online.sk

Red Bull si pred podujatím v Soči prizve Verstappena na brífing

Max Verstappen v štrku
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 9. 2020

Pilot Red Bullu Max Verstappen nedokončil posledné dve podujatia sezóny kvôli technickým problémom s motorom Honda. Z deviatich pretekov nedokončil tri, čo sa pochopiteľne prejavilo aj na rétorike holandského pretekára, ktorý sa na adresu svojej techniky vyjadruje stále štipľavejšie.

V snahe upokojiť všetky zúčastnené strany, usporiada Red Bull pred Veľkou cenou Ruska brífing, na ktorom vyjasní všetky záležitosti. Maxa tím oboznámi s tým, aké úpravy vykonala Honda na pohonných jednotkách, aby sa už problémy neopakovali. Holanďan soptil na svoju techniku už počas Veľkej ceny Talianska (o tom sme písali tu) a v Toskánsku skrz vysielačku označil svoje problémy s motorom ako: „f***ing sh*t show“.

„Maxova frustrácia po ďalšom vypadnutí je absolútne pochopiteľná,“ povedal Christian Horner vo svojom stĺpčeku na oficiálnych stránkach Red Bullu. „Už od prvého výjazdu na trať v Mugelle bol vo forme. Mal veľmi rýchle auto a urobili sme veľký progres aj po stránke vyváženia.“

„To ešte umocnilo jeho frustráciu. V zápale toho okamihu, od adrenalínu pri štarte až po sklamanie v štrkovej zóne, sú takéto vysielačky prirodzené. Naozaj sme si mysleli, že v týchto pretekoch dokážeme zabojovať s Mercedesom. Max na štarte dokázal prekonať Lewisa a zdalo sa, že sa dostaneme do hry, no nestalo sa,“ hovorí Horner.

„Pre Maxa to bolo druhé vypadnutie po sebe a prirodzene veľmi frustrujúce. Je hladný a veľmi, veľmi chce. Ak by ten hlad v sebe nemal, nedodával by výsledky, aké dodáva každý víkend.“

„Pred Soči to s ním prediskutujeme, povieme mu, čo sme urobili s Hondou, aby sme to napravili,“ dodáva Horner.

Súvisiace články