logo F1online.sk

Formulu 1 bude od roku 2024 vysielať stanica Nova Sport

Po štarte VC Maďarska 2023, monoposty zozadu
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 10. 2023

Formula 1 sa bude na Slovensku a v Čechách po novom vysielať na stanici Nova Sport. Skupina Nova získala exkluzívne televízne práva na najvyššiu motoristickú triedu pre naše geografické šírky. Starší fanúšikovia Formuly 1 si určite spomínajú, že táto stanica nebude F1 vysielať prvýkrát.

Nova Sport v súčasnosti vysiela aj MotoGP alebo NASCAR a do jej portfólia pribudne aj Formula 1. Tú už táto televízia kedysi vysielala a dnes s hrdosťou hlási, že po desiatich rokoch sa vracia. Sport TV tak s vysielaním najvyššej motoristickej triedy končí.

Nova Sport zatiaľ veľa nových informácií nepriniesla. Najviac nás, samozrejme, zaujíma, kto obsadí komentátorskú kabínu a či milované duo Števo Eisele a Josef Král dostane príležitosť nadviazať na svoje veľmi úspešné komentovanie F1. Odpoveď na túto otázku zatiaľ nemáme.

„Získanie práv na F1 podčiarkuje náš záväzok prinášať našim divákom tie najlepšie športové zážitky a exkluzívny obsah najvyššej kvality. K Lige majstrov, Bundeslige, LaLige a NHL pribudla ďalšia významná svetová športová značka, ktorej popularita v posledných rokoch rastie,” povedal šéf pre šport na TV Nova Dušan Mendel.

To je v podstate všetko podstatné, čo televízia vo svojom stanovisku poskytla.

Súvisiace články