logo F1online.sk

Vettel odmieta stopercentne vylúčiť návrat: Nikdy neviete…

Sebastian Vettel na Nürburgringu
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 9. 2023

Mal Sebastian Vettel dať Formule 1 ďalšiu šancu? Štvornásobný šampión si dnes užíva zaslúžený dôchodok, aj keď takí Lewis Hamilton a Fernando Alonso vo svojich kariérach pokračujú, hoci sú starší. Seb tak má určitú vekovú rezervu a ešte sa môže vrátiť dostatočne mladý na Formulu 1.

Pred pár dňami sme publikovali článok, v ktorom sa Helmut Marko zahrával s možnosťou návratu niekdajšieho šampióna Red Bullu. Keď sa o týchto dohadoch dozvedel Vettel, pomerne jednoznačne ich zmietol zo stola.

„V súčasnosti neexistujú žiadne plány na môj návrat,“ prehlásil vtedy Vettel. O pár dní neskôr však uzrel svetlo sveta ďalší rozhovor, tentokrát z dielne Sky Sports. Od britskej televízie dostal Sebastian otázku, či by mohol napodobniť Alaina Prosta, Nikiho Laudu, Nigela Manssella, Kimiho Räikkönena a Fernanda Alonsa, teda majstrov sveta, ktorí sa vrátili do Formuly 1.

„Nemôžem povedať nie, pretože nikdy neviete,“ odpovedal Vettel. „Myslím si, že keby ste sa všetkých tých jazdcov opýtali, niektorí by odpovedali nie, iní by zas nevedeli odpovedať, ale všetci sa nakoniec vrátili, takže ani ja to nemôžem vylúčiť.“

„Zrejme bude záležať, kedy by k tomu malo dôjsť, pretože v 36 rokoch si nemôžete povedať: ‚Nuž, o desať rokov nad tým možno porozmýšľam, ale nechávam si čas.‘“

„Bude tiež záležať od výzvy, ktorej by som potenciálne čelil, ale v súčasnosti nad tým nepremýšľam. Užívam si nadhľad a akúsi vyhliadku na ďalšiu výzvu, ktorá by mohla prísť,“ dodal Vettel.

Bývalý pilot Toro Rosso, Red Bullu, Ferrari a Aston Martinu tiež dostal otázku, či je fyzicky fit nasadnúť do auta. Udržiava sa aj na dôchodku vo forme alebo si užíva uvoľnenejší harmonogram? „Áno, ale preto, že chcem, nie preto, že by som si hovoril: ‚Áno, vrátim sa!‘ alebo bol pripravený naskočiť ako náhrada do kokpitu pre prípad absencie jedného z pilotov.“

„Môj krk určite nie je pripravený zvládnuť takúto rýchlosť, ale všetko ostatné je na tom podľa mňa celkom dobre,“ povedal Vettel.

Súvisiace články