logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: V prípade, že sa budeme vyložene trápiť, skončím už po roku 2026

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 8. 2023

Max Verstappen sa už viackrát vyslovil, že súčasný kontrakt, ktorý mu vyprší po sezóne 2028, možno nepredĺži a ako 30-ročný sa s Formulou 1 raz a navždy rozíde. Najnovšie však svoje vyjadrenie mierne poopravil a dokonca sa nechal počuť, že za určitých okolností by sa s kráľovnou motoršportu mohol rozlúčiť ešte o čosi skôr – za predpokladu, že by si Red Bull po zmene pravidiel v roku 2026 výkonnostne rapídne pohoršil.

Verstappen sa heslom „v dobrom aj v zlom“ očividne neriadi. V najnovšom rozhovore pre holandský Telegraaf totiž po dobiedzaní redaktora na rovinu priznal, že pokiaľ sa Red Bull po roku 2026 markantne prepadne a bude sa ponevierať nanajvýš niekde v strede poľa, dvojnásobný šampión dá „efjednotke“ zbohom ešte skôr, než pôvodne zamýšľal.

„Aby sa tak stalo, muselo by dôjsť k niečomu dramatickému,“ dal veci na pravú mieru Verstappen. „Nepredpokladám, že si tak výrazne pohoršíme, pokiaľ budú v Red Bulle aj naďalej pôsobiť takí schopní ľudia.“

„V tomto športe sa však vždy môže stať, že sa vám ako tímu dariť proste nebude. Následne je potrebné zvážiť, aké sú vyhliadky a perspektíva, no pravdupovediac, nemyslím si, že sa budem o tri roky potácať niekde v strede poľa.“

„Ak by k tomu ale skutočne došlo, v takom prípade by som radšej zostal doma alebo sa venoval niečomu inému. Ako som už však povedal, nemyslím si, že k tomu dôjde,“ poznamenal víťaz 45-tich veľkých cien.

Hoci Verstappen v súčasnosti dominuje, na vyhrávanie si musel pár rokov počkať. V rokoch 2016-2020 sa počas nadvlády „strieborných šípov“ tešil z víťazstva len párkrát za sezónu a najvyššie umiestnenie v súťaži jednotlivcov, na ktoré mohol v tom čase reálne pomýšľať, bolo tretie miesto.

Napriek tejto skutočnosti nemal 25-ročný pretekár nikdy zajačie úmysly, a to ani v momente, keď o jeho služby údajne prejavil záujem nemecký Mercedes. „Nie,“ odvetil Verstappen na otázku, či niekedy uvažoval nad odchodom z Red Bullu. „Párkrát som si však pomyslel: ´Bude sa nám dariť aj naďalej?´ Vždy sme sa však cez všetko preniesli.“

„V tíme sa toho za tie roky udialo veľa. Vymenili sme dodávateľa motorov a Renault nahradili Hondou, pričom v súčasnosti už pracujeme na vlastnom motore. Vždy sa bolo jednoducho na čo tešiť a práve z tohto dôvodu som predĺžil môj kontrakt,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia