logo F1online.sk

Jordan vidí Piastriho v Red Bulle, ten sa však nikam nechystá: V McLarene som šťastný

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár4. 8. 2023

Spomedzi nováčikov si nepochybne najlepšie počína Oscar Piastri. Austrálčanov vstup do ročníka bol síce pomerne nemastný-neslaný, no akonáhle sa McLaren výkonnostne pozdvihol, rodák z Melbourne naplno odkryl svoj potenciál. Meno 22-ročného mladíka sa preto začína skloňovať s prestupom do jedného z top tímov. Taký Eddie Jordan si vie šampióna Formuly 2 z roku 2021 predstaviť v Red Bulle po boku Maxa Verstappena, ten sa však podľa vlastných slov nateraz nikam nechystá. Ako hovorí, vo Wokingu je nanajvýš spokojný.

Jordan, ktorý v minulosti prevádzkoval rovnomenný tím, vychválil Piastriho po šprinte v Belgicku priam do nebies. Austrálčan, ktorého manažérom je krajan Mark Webber, sa v sobotňajších skrátených pretekoch zmohol na skvelé druhé miesto, keď bol nad jeho sily len dominantný Max Verstappen.

Aj keď je Piastrimu chvála na jeho adresu pochopiteľne pochuti, zostáva plne oddaný McLarenu. „Je lichotivé počúvať takéto komentáre, no [v súčasnosti] som veľmi šťastný tam, kde som,“ poznamenal.“

„Vždy ma poteší, keď sa o mne ľudia hovoria v pozitívnom slova zmysle,“ priznal. „Myslím si, že v priebehu aktuálnej sezóny som si zväčša počínal pomerne dobre, hoci sa samozrejme vyskytli nejaké momenty alebo chyby, pre ktoré by som sa chcel vrátiť v čase a napraviť ich. S odstupom času sa to však hovorí ľahko.“

„Som spokojný tam, kde som, stále mám čo zlepšovať a učiť sa. V Landovi Norrisovi mám veľmi silného tímového kolegu, od ktorého sa môžem toho veľa učiť a už len tým, že je pre mňa referenčným bodom, mi pomáha dostať sa do tempa. Som šťastný tam kde som,“ zopakoval Piastri.

Súvisiace články