logo F1online.sk

Vergne prirovnáva Verstappena k Boltovi: Max je ako z iného sveta

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková1. 8. 2023

Bývalý jazdec Toro Rosso a dvojnásobný šampión Formuly E Jean-Eric Vergne prirovnáva éru Maxa Verstappena vo Formule 1 k dominancii Usaina Bolta v behu na krátke trate. Podľa neho sme jednoducho opäť svedkami veľkosti jedného športovca a je potrebné to rešpektovať.

Verstappen v aktuálnej sezóne prekonáva jeden rekord za druhým a fanúšikovia efjednotky sa preto postupne delia na dva tábory. Niektorí prívrženci ostatných tímov hlásajú, že je to nuda, naopak, Maxovi fanúšikovia prejavujú maximálnu spokojnosť.

Jean-Éric Vergne, ktorého v roku 2015 zhodou okolností nahradil v Toro Rosso práve Verstappen, si myslí, že fanúšikovia by mali oceniť Holanďanove úspechy. „Podľa mňa je vždy skvelé, keď sa šampionát skončí tak, ako v roku 2021 medzi Lewisom Hamiltonom a Maxom. Na druhej strane, nie je zlé ani to, že Max a Red Bull sú takí silní. Sme len svedkami veľkosti jazdca aj tímu, a to nemôže byť pre šport zlé. Nechápem ľudí, ktorí hovoria, že je to zlé,“ uviedol pre talksport.com.

Úradujúceho šampióna F1 zároveň prirovnal k inej hviezde svetového športu, k Usainovi Boltovi. Jamajčan a deväťnásobný olympijský víťaz v dobe svojej najväčšej slávy takisto lámal mnohé rekordy.

„Ide len o to, že ostatní sa musia prebudiť a alebo mať viac talentu.  Keď si vezmeme, ako Usain Bolt v behu na 100 metrov všetko vyhrával, bolo to pre daný šport fantastické. Všetci boli svedkami jeho veľkosti,“ vyhlásil Francúz. „V tomto športe je to ľahšie vidieť, pretože vidíte jeho svaly, tvár aj ako sa ten chlapík potí. Vo Formule 1 máte auto a neviete rozlíšiť, kto je kto.“

Vergne ďalej nešetrí chválou na adresu holandského šampióna. Max je ako z iného sveta. Keby ľudia pochopili, aký je dobrý a že dokáže to, čo nikto iný, mohli by sa tešiť z toho, ako sa momentálne tvorí história. Ľudia majú tendenciu zabúdať na to, že sa tam nedostal vďaka šťastiu. Tlačil na to, aby prišiel najlepší inžinier a tlačil na to, aby mal tím vybudovaný okolo seba. Nie je to len o jeho talente. Je to aj o všetkej tej práci, ktorú spoločne s manažmentom odviedli, aby mohli byť v tejto pozícii. Musíte to rešpektovať.“