logo F1online.skF1online.sk

Pracujem na svojej psychike, priznal Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 7. 2023

Mexický pretekár Sergio Pérez má za sebou veľmi turbulentné obdobie. Úvodná fáza sezóny bola pre pilota Red Bullu veľmi priaznivá, ale po nehode v monackej kvalifikácii upadol do negatívnej špirály. Od Veľkej ceny Miami čaká na kvalitný kvalifikačný výsledok, aj keď v pretekovom tempe sa mu už podarilo zahnať démonov.

Tretie miesta v Maďarsku a v Rakúsku boli pre Checa rozhodne pozitívne. Na druhej strane, kvalifikácie predstavujú naďalej veľký problém. Od nehody v Monaku Pérezovi chýba kvalitný sobotný výsledok. V Maďarsku sa síce (konečne) prebojoval do Q3, ale bolo z toho len deviate miesto. Je celkom očividné, že na jedno kolo mu stále chýba nemálo sebadôvery.

„Pracujem na svojej psychike,“ priznal Pérez pred novinármi v Belgicku. „Takto to však v tomto športe chodí, máte dobré aj zlé okamihy, ale ako jazdec Red Bullu prirodzene čelíte vyššiemu tlaku.“

„Nepodarí sa vám jeden tréning alebo jeden deň a okamžite čelíte otázkam o svojej budúcnosti. Takto to skrátka chodí, ale našťastie som na tom dobre a cítim sa v pohode. Musím sa uistiť, že si svoju prácu budem počas víkendu užívať,“ dodal Pérez.

Mexičan je veľmi skúsený pretekár a vo Formule 1 odjazdil už 246 veľkých cien. Niet teda pochýb, že sám najlepšie nájde cestu von z problémov. Na otázku, či sa počas svojej dvanásťročnej kariéry už ocitol v podobnej situácii, odpovedal: „Áno, už som to v minulosti zažil. Takto to v tomto športe skrátka chodí.“

„Pracujeme na drobných detailoch a keď sa niekedy nepodarí všetko perfektne, môže to znamenať rozdiel medzi pódiom a pádom mimo bodovanú desiatku, čomu však ľudia doma pri obrazovkách príliš nerozumejú,“ povedal Pérez.

„Musíte si uvedomiť, koľkým detailom je potrebné venovať pozornosť. Môže to znamenať rozdiel medzi dobrými a zlými pretekmi a môže sa to stať ktorémukoľvek jazdcovi vo Formule 1,“ dodal Checo.

Súvisiace články

Diskusia