logo F1online.sk

Pérezove dni v Red Bulle sú spočítané, myslí si Schumacher

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková26. 7. 2023

Pilot Red Bullu Sergio Pérez kopí chybu za chybou, nie je preto žiadnym prekvapením, že sa na jeho hlavu spustila masívna vlna kritiky. Olej do ohňa najnovšie prilial bývalý pretekár F1 Ralf Schumacher, podľa ktorého Mexičan príde o svoju sedačku, a to už po aktuálnej sezóne. Zároveň sa o slovo prihlásil aj Eddie Jordan, ktorý by po boku Maxa Verstappena rád videl Oscara Piastriho.

Sergio Pérez nie je zrovna v najlepšej forme, čo sa ukázalo aj počas posledného súťažného víkendu. Na Hungaroringu mu absolútne nevyšiel prvý tréning, v ktorom hneď v úvode havaroval. V sobotu sa síce konečne dostal do Q3, tam sa však umiestnil až na deviatej priečke. V pretekoch následne zaknihoval šieste pódium v ročníku, čo ale vzhľadom na výkonnosť monopostu Red Bullu, nie je veľmi dobrá vizitka.

Slabé výkony hocijakého pilota samozrejme vždy po istej dobe vedú k špekuláciám ohľadom straty sedačky. Schumacher sa v tejto súvislosti domnieva, že Mexičanov osud je už spečatený. „Sergio Pérez má v poslednom čase pochmúrnu náladu. Po tom, čo v posledných týždňoch urobil mnoho chýb, sa na neho v Maďarsku po havárii z prvého voľného tréningu opäť zniesla obrovská kritika.“

„Pérezovým problémom je konzistentnosť – má príliš veľa výkyvov a možno nie je dostatočne psychicky stabilný. Je jednoducho príliš ďaleko od Maxa a pre mňa sú jeho dni v Red Bulle spočítané. Je od nás nefér zvyšovať na neho tlak, ide však najmä o budúcnosť. Keď sa totiž k Red Bullu budú ostatné tímy približovať, nemôže si dovoliť, aby bol jeden jazdec tak jednoznačne pomalší od toho druhého. Stajňa sa logicky snaží presvedčiť Péreza, že o svoje miesto nepríde, ale nemyslím si, že bude za Red Bull jazdiť aj budúci rok,“ tvrdí Nemec.

V súvislosti s Pérezovým možným nástupcom sa v médiách najčastejšie skloňuje meno Daniela Ricciarda.

Bývalý majiteľ tímu F1 Eddie Jordan by chcel v Red Bulle radšej vidieť Oscara Piastriho. „Piastri ma v nedeľu zaujal. Nikdy predtým na tejto trati nebol, možno raz v juniorských sériách a aj tak sa dokázal kvalifikovať do druhého radu. A to ako pretekal, som z neho skutočne ohromený. Je to veľká hviezda, v budúcnosti môže vyzvať Maxa.“

„Videli sme, ako ho jeho manažér Mark Webber doviedol do McLarenu. Nebuďte prekvapení, ak sa do Red Bullu, v ktorom pôsobil aj Mark, dostane Piastri. Nevidím to na Ricciarda. Šanca tam už bola a Red Bull sa zvyčajne nevracia do minulosti, majú veľmi progresívne vízie. Ak v Red Bulle dôjde k zmene, Mark Webber tam privedie tohto chlapca,“ myslí si rodák z Írska.

Súvisiace články