logo F1online.sk

Horner vychvaľuje Péreza, no Norris zostal ako obarený: On je jazdcom dňa?!

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala23. 7. 2023

Sergio Pérez v nedeľu konečne mohol ísť spať s pocitom dobre odvedenej práce. Chvála sa na jeho adresu hrnula od jeho šéfa aj z každej inej strany, presnejšie povedané takmer z každej inej strany. Na Landa Norrisa jeho jazda neurobila ani taký dojem, aby mu schválil titul jazdca dňa.

Pilot McLarenu počas rozhovoru so Sky Sports F1 opäť pobavil publikum. Keď v mixzóne stál pred mikrofónom, pri reportéroch z vedľajšej televízie sa pristavil Sergio Pérez, ktorého sa spytovali aj na jeho titul jazdca dňa.

Norris zostal ako obarený, keď začul, že fanúšikovia zvolili za jazdca dňa Sergia Péreza, ktorý predviedol atraktívnu jazdu najmä vďaka tomu, že opäť nezvládol kvalifikáciu a má k dispozícii suverénne najlepší monopost v štartovom poli. Podľa Tota Wolffa ostatné autá v porovnaní s ním vyzerajú ako z Formuly 2.

“On sa stal jazdcom dňa? Čo dopekla…?” zašomral si zaskočený Lando Norris tak, aby ho Pérez nepočul. Raz darmo, treba zabrať, znela reakcia reportérky. “Hej. Potrebujem rýchlejšie auto!”

A k tomu potrebuje pokaziť kvalifikáciu… Myslíte, že by Pérez získal titul jazdca dňa, keby si aj v sobotu do bodky plnil svoje úlohy, kvalifikoval sa do prvého radu a následne dorazil do cieľa ďaleko za Verstappenom?

Pozerajme sa však len na nedeľu, za ktorú ho skutočne treba pochváliť. Šéf tímu Christian Horner počas popretekového rozhovoru nešetril slovami chvály na adresu Mexičana, ktorý potreboval dobrý výkon ako soľ.

“Myslím si, že dnes odjazdil vynikajúce preteky. Pri predbiehaní bol odvážny, mal dobrú rýchlosť a neskutočne získaval pozície, predbehol Carlosa, Fernanda, Piastriho,” vyratúval Christian Horner. “Dnes lietal a myslím si, že dokonca aj Nico by s tým súhlasil.”

Počas rozhovoru stál vedľa Christiana Hornera Nico Rosberg, ktorý pre zmenu nikdy nešetrí kritikou a viackrát si už vzal na paškál Sergia Péreza. Na Hornerovo podpichnutie zareagoval slovami “tak to bolo veľmi vtipné, Christian”. Majster sveta z roku 2016 Hornerovi kontroval tým, že mu chcel “odporučiť”, aby spolu s inžiniermi nezabudli pracovať na tom, aby sa aj Checo v kokpite cítil ako doma.

Horner očakáva, že Veľká cena Maďarska bude predstavovať veľký zlom vo výkonoch Sergia Péreza. “Myslím si, že takéto preteky vám výrazne zvýšia sebavedomie. Svojím predbiehaním, tým, akú ukázal odvahu a celkovo touto jazdou vyslal jasný odkaz: Neodpisujte ma!”

Súvisiace články