logo F1online.sk

Vettel: Môžeme byť radi, že tribúny boli prázdne

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 9. 2020

Ešte stále to môže byť horšie? Nedeľa v Taliansku v podaní Ferrari bola naozaj katastrofická. Najprv Sebastiana Vettela vyradila z hry porucha bŕzd (beztak v tom čase krúžil na sedemnástom mieste) a potom v polovici pretekov rozmlátil Charles Leclerc svoj monopost o bariéru v zákrute Parabolica. Tým len podčiarkol svoje slová z tréningu: „Toto auto sa veľmi ťažko ovláda.“

Vettel sa v pretekoch neudržal ani sedem kôl. Niečo sa prihodilo jeho ľavej zadnej brzde, ktorá sa ocitla v plameňoch. Kvôli tomu Sebastian nedobrzdil do prvej zákruty a následne svoje auto odstavil. Príčinu krátko po pretekoch nepoznal ani on sám. „Že brzdy odchádzajú som si uvedomil ešte niekoľko kôl predtým. Neočakával som však, že zlyhajú. Musíme sa na to pozrieť,“ poznamenal stroho Seb.

„Samozrejme, je to pre nás veľmi ťažké, pre celý tím. Je to ohromne frustrujúce, ani neviem, čo by som povedal. Nemáte šancu s tým niečo robiť. Ťažký deň,“ povzdychol si po hororovej nedeli Vettel.

„Ak by som si mohol vybrať, tak by som tu pred vami nestál. Chcel by som byť na trati s ostatnými, tiež by som chcel byť niekde vyššie v poradí. Niekedy to však neovplyvníte.“

Pre Sebastiana to tak bolo posledné podujatie na Monze v červenom monoposte, a bolo veru nesmierne frustrujúce. Vo Ferrari napokon môžu byť aj radi, že na tribúnach sledovali nedeľné fiasko len papieroví fanúšikovia.

„Ťažké časy sú súčasťou života, nielen toho osobného, ale i športového. Myslím si však, že to nie je fér, chlapci sa veľmi snažili,“ hovorí Vettel. „Je to však svedectvo toho, ako na tom reálne sme. Asi môžeme byť radi, že tribúny boli prázdne.“

Ferrari však musí hodiť Monzu za hlavu. S týmto výsledkom sa už nedá nič urobiť. Navyše, o týždeň nás čaká Mugello a Veľká cena Toskánska. Tento okruh Ferrari patrí a budú to pre Scuderiu preteky s poradovým číslom 1000 vo Formule 1. A čo viac, charakter trate by mohol tohtoročnému SF1000 svedčať.

„Sami vidíte, ako na tom sme. Dúfam, že v Mugelle na tom budeme o trochu lepšie, čo však neznamená, že budeme bojovať o pódium. Musíme byť realisti. Očakávanie sú nízke, snáď sa nám podarí hladký a bezproblémový víkend,“ dodal štvornásobný šampión.

Súvisiace články